Beerschot en Lokeren trappen (onder voorbehoud) nieuw seizoen 1B op gang

  Beerschot - Lokeren wordt de eerste affiche om het nieuwe seizoen van de Proximus League (1B) te openen. De competitiekalender werd vandaag voorgesteld, in afwachting van de uitspraken rond het matchfixingschandaal.

  Het is nog altijd niet duidelijk welke clubs in welke reeks zullen aantreden volgend seizoen. Bij het BAS staat vandaag de eerste zittingsdag in de beroepsprocedure op het programma. U kunt de pleidooien hier op de voet volgen. 

   

  Bij de voorstelling van de kalender werden voorlopig Lokeren en Beerschot dus ingedeeld in 1B. KV Mechelen werd reeds veroordeeld tot degradatie naar 1B, maar ging in beroep tegen die uitspraak. De procedure bij het BAS werkt opschortend en dus komen KV Mechelen en Waasland-Beveren voorlopig uit in 1A en Beerschot en Lokeren in 1B.

   

  Ook op de eerste speeldag spelen OH Leuven en Lommel op zaterdag 3 augustus gastheer voor respectievelijk Virton en Westerlo. Union en Roeselare sluiten op zondag 4 augustus de eerste speeldag af.

   

  Later vandaag wordt ook de kalender van de Jupiler Pro League 2019-2020 bekendgemaakt. 

  Speeldag 1