AS Roma zoekt naar vermiste kinderen bij aankondiging nieuwe spelers

  AS Roma wil met zijn online netwerk zijn steentje bijdragen om vermiste kinderen terug te vinden.

  De Italiaanse eersteklasser AS Roma is met een opmerkelijke campagne begonnen op sociale media. Iedere keer wanneer een nieuwe speler wordt aangekondigd, plaatst de club een foto of filmpje van een vermist kind in Italië of de VS. 

  AS Roma probeert al jaren op een specifieke manier online de aandacht te trekken bij inkomende transfers. Vorig seizoen werden nieuwe spelers aangekondigd met intentioneel slecht gefotoshopte foto's. 

   

  Dit seizoen slaat de club een compleet andere weg in. In samenwerking met het Amerikaanse National Center for Missing and Exploited Children  en het Italiaanse Telefono Azzurro zullen bij iedere presentatie van nieuwe spelers vermiste kinderen getoond worden, in de hoop dat het online netwerk van de club kan helpen in de zoektocht. 

   

  Roma heeft intussen twee inkomende transfers aangekondigd, die van Amadou Diawara en Leonardo Spinazzola. Op de Twitteraccount van de club verschenen telkens twee filmpjes over hun presentatie. Bij het ene verschijnen vermiste kinderen in Italië, bij het andere die van kinderen in de VS.

  Bekijk hier de tweets waarmee Diawara en Spinazzola worden aangekondigd