Vinales is Marquez te snel af in Assen en boekt eerste zege van 2019

  Maverick Vinales

  Maverick Vinales was de snelste in Assen.

  De Spanjaard Maverick Vinales heeft de Moto GP van Assen (Nederland) gewonnen. Hij was sneller dan zijn landgenoot en WK-leider Marc Marquez. Marquez vergroot wel zijn voorsprong in de WK-stand op Andrea Dovizioso.

  Maverick Vinales nam na de beginfase de koppositie over van de jonge Fransman Fabio Quartararo. Die was vertrokken vanaf de poleposition, maar kon het hoge tempo niet meer aan. Vinales hield daarna WK-leider Marquez op afstand.

   

  Voor Vinales en Yamaha is het de eerste overwinning van het seizoen. "Dit is een droom", zei de Spanjaard. Zijn ploegmaat Valentino Rossi moest een inhaalrace rijden en viel uit na een aanrijding met een concurrent.

   

  Ondanks de tweede plaats had ook Marquez een glimlach op zijn gezicht. Hij kon zijn voorsprong in de WK-stand vergroten. "Dit zijn belangrijke punten in het WK."