• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Preben Van Hecke, BK-laureaat in 2015, stopt in oktober met koersen

  " "

  Preben Van Hecke beleefde in 2015 zijn hoogtepunt met de Belgische titel in Tervuren.

  Op de dag van het Belgisch kampioenschap in Gent heeft Preben Van Hecke zijn afscheid van de wielersport aangekondigd. De Belgische kampioen van Tervuren 2015 houdt er in oktober mee op.

  Voor Van Hecke, die op 9 juli 37 jaar wordt, is het straks zijn laatste BK. Hij postte vanochtend een berichtje op de Facebookpagina van zijn team Sport Vlaanderen-Baloise: "Na een carrière van 16 jaar is de tijd gekomen om te stoppen met "professioneel" wielrennen. In oktober hang ik de fiets aan de haak."

   

  "Begin 2004 kon ik van mijn hobby mijn beroep maken en de seizoenen vlogen voorbij. Al die jaren kon ik op hoog niveau mijn sport beoefenen. Het was een schitterende tijd met als hoogtepunt de Belgische titel op de weg in Tervuren 2015. Heel veel dank aan iedereen die een rol speelde in mijn wielerloopbaan!"

  Van Hecke werd in 2004 prof bij Relax-Bodysol om dan na 3 Lotto-jaren in 2008 bij Topsport Vlaanderen te belanden. Ondertussen is de stevige rouleur, knecht en later wegkapitein al aan zijn 12e seizoen bezig bij de Vlaamse overheidsploeg.

   

  Van Hecke was geen veelwinnaar, hij mocht 11 keer de armen in de lucht steken, Tervuren 2015 was bij uitstek de mooiste. De man die vaak de koers kleurde met een vroege ontsnapping klopte toen in een spurt met zijn tweeën Jürgen Roelandts.

  " "

  Preben Van Hecke showt in 2015 zijn tricolore met zijn "baas" bij Sport Vlaanderen, minister Muyters.

  Erelijst:

  • 2004: 2e rit Ster Elektrotoer, bergtrui Ster Elektrotoer, Noord-Nederland Tour
  • 2006: Schaal Sels
  • 2007: GP Zele
  • 2011: GP Raf Jonckheere
  • 2012: Omloop van het Waasland, bergtrui Ronde van Slovenië
  • 2013: Antwerpse Havenpijl, Ronde van de Somme, Memorial Fred De Bruyne
  • 2014: Strijdlust Ronde van Oman
  • 2015: BK Tervuren
  • 2016: Omloop van het Waasland
  • 2017: Bergtrui Ronde van Noorwegen