Mercedes-baas Toto Wolff: "Geen gesprekken met Verstappen"

  " "

  Er gaan speculaties dat Mercedes Verstappen voor zijn contracteinde zou willen weghalen bij Red Bull.

  Nu op de F1-circuits de voorspelbaarheid regeert - met een absolute dominantie van Mercedes (en Hamilton) - komt de spanning uit de catacomben. De speculaties over een voortijdig vertrek van Max Verstappen bij Red Bull doen volop de ronde. De Nederlander gebaart van krommenaas.

  Officieel is er niets bekend, maar heel wat mediabronnen maken gewag van een of andere opstapclausule in het contract van Verstappen bij Red Bull. Dat loopt nog tot eind 2020. Maar als de Nederlander niet voor 4 augustus (GP Hongarije) een race zou kunnen winnen met zijn bolide - die toch niet echt de verhoopte slagkracht tentoonspreidt - klinkt het hier en daar dat hij weg zou kunnen.

   

  Mercedes wordt genoemd als nieuw team van de 21-jarige rijder, die vandaag in Spielberg vanaf de 2e plaats vertrekt. Red Bull-adviseur Helmut Marko uitte in het Duitse magazine Auto, Motor en Sport recentelijk zijn bezorgdheid over een mogelijk bod van Mercedes voor Verstappen.

   

  Geconfronteerd met Marko's beweringen stelde Mercedes-baas Toto Wolff dat hij niet gesproken heeft met Verstappen. "Ik wil blijven doen wat we altijd al gedaan hebben: eerst evalueren we onze huidige line-up en praten we met onze rijders, daarna pas gaan we eventueel in gesprek met iemand anders."

   

  Mercedes-kopman Lewis Hamilton, die op weg lijkt naar een vlotte zesde wereldtitel, rijdt bij Mercedes tot eind 2020. Teammaat Valtteri Bottas, al goed voor 2 zeges dit jaar, heeft een contract van een jaar met een optie voor 2020.

   

  En de Duitse stal heeft ook nog de jonge Fransman Esteban Ocon hoog zitten. De 21-jarige is testrijder voor Mercedes en Wolff is optimistisch dat Ocon, die dit jaar zijn zitje in de F1 verloor, volgend jaar weer in competitie zal uitkomen. "Over al deze zaken wil ik in de zomer nadenken", liet Wolff optekenen.

  Ik denk dat het team redelijk blij is met Valtteri en mij. Al zou ik het niet erg vinden om met Max te rijden.

  Lewis Hamilton

  Op de persconferentie na de kwalificaties zaten Hamilton en Verstappen samen aan tafel. De Nederlander weigerde in te gaan op mogelijke contractclausules. Hamilton viel uit de lucht. "Ik denk dat het team redelijk blij is met Valtteri en mij", zei de Brit. "Al zou ik het niet erg vinden om met jou te rijden. Ik rijd tegen eender wie."

  " "

  Mercedes-topman Toto Wolff