Max Verstappen wint GP van Oostenrijk na weergaloze inhaalrace

  Max Verstappen was een klasse apart in Oostenrijk.

  Max Verstappen heeft op onnavolgbare wijze de GP van Oostenrijk op zijn naam geschreven, tot groot jolijt van alle Nederlandse fans. Na een slechte start ging Verstappen leider Charles Leclerc nog voorbij in de slotronden.

  De duizenden in oranje uitgedoste fans van Verstappen kregen het meteen bij de start heel benauwd. Hun favoriet miste zijn start volledig en viel terug naar de 7e plaats. Voorin reed Leclerc in zijn Ferrari weg, op weg naar zijn eerste GP-zege.

   

  Maar terwijl Bottas (verhitte motor), Vettel (extra bandenwissel) en Hamilton (kapotte voorvleugel) problemen hadden, kwam Verstappen met hernieuwde moed uit zijn pitstop. Hij vloog voorbij Bottas en Vettel en kroop onder de achtervleugel van Leclerc.

   

  Een eerste poging kon Leclerc nog afslaan, maar de tweede poging van Verstappen was wel de goeie. Leclerc moest uitwijken en daarom beslisten de stewards om de inhaalbeweging nog te onderzoeken na de race. Maar Verstappen kreeg geen straf en behield zijn overwinning.

   

  "Dit is racen op de limiet. Als we dat niet meer kunnen doen, dan blijven we beter thuis", zei Verstappen over de inhaalbeweging. "Als dit niet toegelaten wordt, dan stoppen we beter met F1." Het is de eerste GP dit jaar die niet gewonnen wordt door Mercedes en de eerste van een Honda-motor sinds 2006.

  De inhaalbeweging van Verstappen

  Uitslag GP van Oostenrijk
  1. Max Verstappen (Ned) Red Bull  
  2. Charles Leclerc (Mon) Ferrari op 2"724
  3. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes 18"960
  4. Sebastian Vettel (Dui) Ferrari 19"610
  5. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes 22"805
  6. Lando Norris (GBr) McLaren 1 ronde
  7. Pierre Gasly (Fra) Red Bull "
  8. Carlos Sainz (Spa) McLaren "
  9. Kimi Räikkönen (Fin) Alfa Romeo "
  10. Antonio Giovinazzi (Ita) Alfa Romeo "
  11. Sergio Perez (Mex) Racing Point "
  12. Daniel Ricciardo (Aus) Renault "
  13. Nico Hülkenberg (Dui) Renault "
  14. Lance Stroll (Can) Racing Point "
  15. Alexander Albon (Tha) Toro Rosso "
  16. Romain Grosjean (Fra) Haas "
  17. Daniil Kvijat (Rus) Toro Rosso "
  18. George Russell (GBr) Williams 2 ronden
  19. Kevin Magnussen (Den) Haas 2 ronden
  20. Robert Kubica (Pol) Williams 3 ronden