Madagaskar verrast Nigeria op Afrika Cup en stoot ongeslagen door

  Spelers en coach van Madagaskar vieren de kwalificatie.

  Madagaskar heeft bij zijn debuut op de Afrika Cup meteen de 1/8e finales bereikt. In de laatste groepsmatch versloeg Madagaskar het al geplaatste Nigeria met 2-0. Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra vierde mee.

  Nigeria, drievoudig winnaar van de Afrika Cup, nam zijn laatste groepsmatch misschien wat makkelijk op. Na twee zeges was het al zeker van de volgende ronde. Madagaskar maakte handig gebruik van de Nigeriaanse nonchalance.

   

  Lalaina Nomenjanahary profiteerde optimaal van geblunder in de Nigeriaanse defensie om de score te openen in de 13e minuut. Dankzij een fortuinlijke deviatie op zijn schot bracht Carolus Andrea heel Madagaskar in extase met de 2-0.

   

  Na het laatste fluitsignaal was er een feestje op de grasmat: alle reservespelers én de coach deelden in de vreugde. Ilaimaharitra, de middenvelder van Charleroi, kreeg in de slotfase geel, maar vierde natuurlijk graag mee.

  In Caïro wist Guinee dat de 2-0-zege tegen Burundi niet genoeg was voor directe kwalificatie. De ploeg van bondscoach Paul Put heeft met vier punten wel goede papieren om alsnog verder te gaan. Van de zes poules gaan de vier beste nummers drie ook door.