18-jarige Van den Bossche behaalt ereplaats op omnium in Minsk

  Fabio Van den Bossche eindigt als zesde in het omnium.

  Baanwielrenner Fabio Van den Bossche is zondag op de Europese Spelen in Minsk zesde geworden in het omnium. Hij sprokkelde 104 punten. De titel was voor de Nederlander Jan-Willem van Schip met 178 punten.

  Zaterdagavond werd Van den Bossche met Moreno De Pauw vierde in de ploegkoers, die pas na 22u plaatselijk tijd afgelopen was. Zonder uitgebreide nachtrust stond Van den Bossche om 9.25u opnieuw op de piste.

   

  Na een 8e plaats in de scratch en de 16e plaats in de temporace toonde de 18-jarige Van den Bossche zijn talent in de afvalling en de puntenkoers. Met twee keer een derde plaats in die nummers rukte Van den Bossche nog op naar de zesde plaats in de eindstand.

  Fabio Van den Bossche in het omnium
  scratch 8e
  tempokoers 16e
  afvalling 3e
  puntenkoers 3e
  eindstand 6e