Dit zijn de 3 conclusies van Michel Wuyts: "Gedaan met wanhopen"

  Michel Wuyts kaart bij onze man na over de koers.

  Sporza-commentator Michel Wuyts was na enkele weken afwezigheid wegens ziekte weer helemaal klaar voor de koers. Hij zag vandaag in Gent een saai BK, maar trekt zich op aan een mooie winnaar: "We hebben weer een sprinter."

  Michel Wuyts staat helemaal op scherp voor de Ronde van Frankrijk, die volgend weekend van start gaat. 

   

  "Het is goed om vast te stellen dat ik goed standgehouden heb en dat ik aan het einde nog wat overschot had. Ik had de sprint kunnen meerijden. Niet winnen", zegt Wuyts.

   

  En de hitte? "We hebben nu ook een vorm van airco in de cabine en die stond zelfs iets te koud. Ik heb hem hoger getrokken naar 24 graden. Meer dan doenbaar, al begon José (De Cauwer, cocommentator, red) wat te puffen."

  De 3 conclusies van Michel:

  Conclusie 1: Merlier is een mooie winnaar

  "Vooral omdat hij bij de kanshebbers gerekend werd. Dat kwam snel, dat kwam plots."

   

  Conclusie 2: we hebben weer een sprinter

  "Ik heb een goede 10 jaar gewanhoopt, maar ik denk dat die wanhoop mag wegebben. Merlier heeft talent en een hele mooie stijl. Hij is groot van gestalte (1m85) en dat vind ik sierlijker dan kleine bonkige types. Hij is een beetje meer uitgerafeld."

   

  Conclusie 3: een slap parcours

  "Het parcours was te slap voor de groten om het onderscheid te maken. Men had het beter omgedraaid. Ik hoorde dat er heel wat gebeurd is op de kasseien in de Vlaamse Ardennen. Maak inleidende rondjes in Gent en laat de finale dan losbarsten op die kasseistroken. Dan krijg je een ander verhaal. Maar dan is het Gent niet meer natuurlijk."

  Zullen we de Belgische kampioen volgend seizoen aan het werk zien?

  "Dat is een pertinente vraag. Maar ik weet zeker dat de gebroeders Roodhooft aan iets moois aan het bouwen zijn en dat ze er volgend jaar met Mathieu van der Poel zullen staan."

   

  "Elke organisatie zal Van der Poel willen en zal Corendon een wildcard geven. Daar gaat Merlier mee van genieten. Als Van der Poel dan eens een slechte dag heeft, dan hebben ze dat tweede wapen. Een snelle Belg: dat is mooi."