Evenepoel verbluft opnieuw: "Maar ik kon nergens het verschil maken"

  Remco Evenepoel veroverde dan wel geen eremetaal op zijn eerste BK bij de profs, maar hij veroverde toch weer wat wielerharten met zijn aanvallende koersstijl.

  Remco Evenepoel brak op 140 kilometer van de finish zelf de koers open. "Dat was om Yves (Lampaert) en Phil (Gilbert) in een zetel te zetten. Ze riepen ook in mijn oortje: "Ja, ga maar! Doorrijden!" Het was ideaal dat er 2 mannetjes van Lotto-Soudal bijzaten."

   

  "De samenwerking verliep ook vlot in de kopgroep. Behalve tot we er écht voor moesten gaan. Op 2 rondes van het einde hadden we nog 1 minuut voorsprong. Als we er toen allemaal voor gereden hadden, waren we weggebleven. Maar ik had het gevoel dat die jongens van Lotto-Soudal niet meer 100% mee wilden."

   

  De demarrages van Evenepoel zelf deden de samenwerking vooraan natuurlijk ook geen deugd. "Maar ik was wellicht de traagste in een sprint, dus met hen naar de finish gaan, was geen optie. Ik heb het op zowat elk hellinkje geprobeerd, alleen waren die niet lang genoeg."

   

  "Dat zijn ook allemaal inspanningen van 15 seconden en uit de testen blijkt dat ik dan mijn slechtste waarden trap." In de studio  hadden ze het gevoel dat Evenepoel "iedereen naar huis had gereden" als het een iets heuvelachtig parcours was geweest. "Daar heb ik onderweg ook aan gedacht. Maar natuurlijk niet dat ik iedereen dan naar huis had gereden. Ik heb het gewoon geprobeerd, anders weet je het nooit."

  Demarrage Evenepoel draait Dewulf de nek af

  Lof voor Evenepoel in de studio: "Onmenselijk wat hij doet"

  Evenepoel: "Ik heb het geprobeerd"

  Ploegmaats van Deceuninck-Quick Step: "Veel krachten verspild in het begin"

  • Yves Lampaert: "De koers was de eerste 2 uur heel lastig. We hadden veel pech met de ploeg en ik was als enige mee in het eerste peloton. Daar heb ik veel krachten verspeeld om op alle aanvallen te springen. Dat heb ik in de finale moeten bekopen. Maar ik denk dat een sprint sowieso niet te ontlopen viel."

   

  • Philippe Gilbert: "Ik was betrokken bij een grote valpartij in het begin en heb 70 kilometer moeten achtervolgen om weer vooraan te geraken. Dat heeft veel krachten gekost. Pas in de finale kwam ik er weer door. Ik wou nog iets proberen op de brug in de slotkilometer, maar de snelheid lag te hoog. Een vlakke sprint is op papier niets voor mij, maar ik heb toch mijn best gedaan en het was nog nipt voor de 3e plaats. Al telt enkel de titel op een BK."