Anne Zagré duikt in Zwitserland onder de WK-limiet op 100m horden

  Anne Zagré kan haar ticket voor het WK atletiek in Doha boeken. Zagré liep in Zwitserland 12"96 op de 100 meter horden. Dat is 2 honderdste seconde onder de limiet. Het WK vindt plaats tussen 27 september en 6 oktober.

  Zagré liep in La Chaux-de-Fonds al in de reeksen onder de WK-limiet van 12"98. In de finale liep ze met 12"80 nog veel sneller, maar toen kon ze rekenen op een rugwind van 3,1 meter per seconde. Daardoor was haar tijd niet homologeerbaar.

   

  Voor Zagré is de WK-limiet een enorme opsteker na een moeilijk 2018 dat getekend werd door blessureleed. Zo moest ze vorig jaar passen voor het EK in Berlijn.

   

  De teller van Belgische atleten die zich individueel plaatsten voor het WK in Doha staat nu op negen met naast Zagré ook Nafi Thiam, Cynthia Bolingo, Koen Naert, Bashir Abdi, Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Ben Broeders en Thomas Van der Plaetsen.