• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wauters: "Was een slechte match, maar laten we er geen drama van maken"

  Ann Wauters in actie tegen Wit-Rusland.

  De Belgian Cats staan voor een loodzware opdracht in hun laatste groepsmatch tegen Servië. De Belgen moeten winnen om groepswinnaar te worden. Ouderdomsdeken Ann Wauters denkt dat de slechte prestatie tegen Wit-Rusland misschien een goeie les was voor de groep. "Het is nu weer aan ons om te tonen dat we het wel kunnen."

  Voelt Ann Wauters zich verantwoordelijk voor de slechte match tegen Wit-Rusland? "We hebben als team gefaald. Iedereen, de speelsters en de coach. We hebben nooit ons eigen spel kunnen spelen en dat kwam omdat zij een ander soort defense speelden. Ze stuurden heel veel mensen naar Emma Meesseman. We waren van de kaart."

   

  "Maar we moeten er ook geen drama van maken. We verliezen een groepsmatch. Hadden we gewonnen tegen Wit-Rusland, dan moesten we straks ook winnen tegen Servië om groepswinnaar te zijn. Het resultaat maakte dus eigenlijk niet veel uit."

   

  "Ons gevoel is wel anders natuurlijk, dat geef ik toe. Iedereen was ontgoocheld, maar we moesten het snel een plaats geven. We moeten er lessen uit trekken en dan de bladzijde omdraaien, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Maar we moeten hier mee leren omgaan en daarom is het misschien niet slecht dat we zo'n match in deze fase van het toernooi gespeeld hebben."

   

  "We wisten op voorhand dat dit een lang toernooi zou zijn. We zijn eigenlijk al door en dus hebben we al een eerste klein doel bereikt. Maar het is nu aan ons om te tonen dat we het wel kunnen en we krijgen een unieke kans om in Servië tegen Servië te spelen en ze te kloppen. Lukt dat niet, dan spelen we nog altijd een barragematch. Een ploeg die in het toernooi kan groeien, is altijd heel gevaarlijk. Laat ons hopen dat wij die ploeg zijn."

  Kijk vanavond live naar Servië-België

  Volg de beslissende wedstrijd tegen Servië om 20.30 uur op het kanaal van Ketnet of met livestream op onze site.