• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Herck: "Goffin is de meest vooruitgeschoven Belg om de tweede week te halen"

  David Goffin speelde vorig weekend nog de finale in Halle.

  Maandag begint met Wimbledon het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Liefst 8 landgenoten hebben een plaats op de hoofdtabel bemachtigd. Johan Van Herck, kapitein van de Daviscup- en Fedcup-ploeg, wikt en weegt. 

  "Goffin blijft de trekker van het verhaal"

  Zo'n uitgebreide Belgische delegatie op Wimbledon lijkt al een eeuwigheid geleden. "Dat is een goeie zaak voor het Belgische tennis", vertelt Johan Van Herck bij Sporza.

   

  "Ik ben blij dat we kunnen tonen dat we in de breedte een goed tennisland zijn. Dat is belangrijk voor de jeugd. De jongeren zien dat tennis weer in de lift zit."

   

  David Goffin is weer aan de oppervlakte gekomen. "Hij blijft de trekker van het verhaal. Na de voorbije weken, met onder meer zijn match tegen Nadal op Roland Garros en zijn finale in Halle, voel je dat er weer geloof komt."

   

  "Hij heeft al bewezen dat hij een ongelofelijk goed niveau kan halen. Het is logisch dat hij de meest vooruitgeschoven Belg is om de tweede week te halen en misschien nog veel meer."

   

  "Het tennis dat hij speelt is weer van een heel hoog niveau. Hij zit niet ver van het niveau van de Masters in 2017. Dat was zo goed dat hij van niemand schrik had. Hij heeft er nog een aantal grote zeges voor nodig, maar ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om dat niveau op vrij korte termijn weer te halen."

  "Goffin was een beetje in de war na coachwissel"

  David Goffin heeft moeilijke maanden achter de rug. "In topsport telt elk detail. David heeft op het einde van vorig seizoen een blessure gehad en daarna kwam de breuk met zijn coach. Hij trekt zich zoiets aan en was daardoor een beetje in de war."

   

  "De resultaten kwamen er niet in het begin. Maar als je kijkt naar het niveau waarop gespeeld wordt en naar de vele youngsters, dan moet je elke match 100 procent zijn om er te staan. Maar hij heeft nu het vertrouwen gevonden en dat is cruciaal."

  Mannen in de 1e ronde:

  Mannen
  David Goffin (21) ATP-23 Bradley Klahn (VS) ATP-89 maandag
  Ruben Bemelmans ATP-171 Stan Wawrinka (Zwi-22) ATP-19 maandag
  Steve Darcis ATP-230 Mischa Zverev (Dui) ATP-119 maandag

  "Flipkens heeft er plezier in"

  Bij de vrouwen is het vooral uitkijken naar Elise Mertens en Alison Van Uytvanck, bij wie de constante toch ontbreekt. "We kennen het talent van beide speelsters, maar als je in de top 20 of 30 wil staan, dan moet je ook wedstrijden winnen die je had kunnen winnen. Dat zijn cruciale matchen om een sprong op de ranglijst te maken."

   

  Ook Kirsten Flipkens (33), halvefinaliste in 2013, is goed op dreef. "Kirsten is een fenomeen op dat gebied. Ze weet heel goed waar ze momenteel mee bezig is."

   

  "Ze weet wat ze nodig heeft en welke toernooien ze wil spelen. Ze heeft er ook plezier in. Met haar ervaring op gras is ze zeker een tegenstrever die men zal willen vermijden."

  Vrouwen in de 1e ronde:

  Vrouwen
  Elise Mertens (21) WTA-21 Fiona Ferro (Fra) WTA-99 dinsdag
  Alison Van Uytvanck WTA-57 Svetlana Koeznetsova (Rus) WTA-102 dinsdag
  Kirsten Flipkens WTA-81 Dalila Jakupovic (Svn) WTA-143 maandag
  Ysaline Bonaventure WTA-115 Veronika Koedermetova (Rus) WTA-58 maandag
  Yanina Wickmayer WTA-148 Rebecca Peterson (Zwe) WTA-66 maandag

  Beluister het gesprek met Johan Van Herck: