• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Uittocht van Antwerp naar Bamberg gaat voort: Paris Lee volgt Moors

  " "

  Paris Lee (24) is de MVP van het voorbije basketbalseizoen.

  De Duitse basketbalclub Bamberg blijft maar shoppen in Antwerpen: na coach Roel Moors en sportief directeur Leo De Rycke volgt nu ook Paris Lee. De Amerikaan was de MVP van het voorbije basketbalseizoen.

  De Giants draaiden een indrukwekkend seizoen, onder meer in Europa, waar ze in de Final 4 van de Champions League Bamberg van het brons hielden. Bamberg was blijkbaar gecharmeerd door de Antwerpse club, want achtereenvolgens De Rycke en Moors verkasten naar Duitsland.

   

  Die twee zullen dus ook volgend seizoen kunnen rekenen op Paris Lee, het voorbije seizoen goed voor gemiddeld 11,5 punten en 5,3 assists per match. Lee, die voor 2 jaar tekende, was 2 jaar aan de slag in Antwerpen. Het voorbije seizoen won de 24-jarige point guard de beker en eindigde hij 2e in de competitie achter Oostende.

   

  "Alle goeie dingen bestaan uit drie", kondigde Bamberg de deal aan op Twitter. De Rycke: "Het behoeft niet veel uitleg waarom we voor Paris kozen. Nadat gebleken was dat het mogelijk was om hem te strikken, hebben we er alles aan gedaan om hem te overtuigen. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij bewezen dat hij een team kan leiden en dat op internationaal niveau in de Champions League. We zijn er zeker van dat hij hier een nog hoger niveau zal bereiken."

   

  Lee zelf vindt het een logische stap: "De coach heeft mijn beslissing beïnvloed. We hadden 2 goeie jaren samen in Antwerpen, ik leerde veel van hem. Dat wil ik nu blijven doen bij Bamberg."