Merlier: "Het zou onwennig zijn mocht ik vandaag die trui mogen aantrekken"

  Tim Merlier in een gesprek met Sporza.

  Tim Merlier (26) heeft zich in enkele weken tijd tot (top)favoriet gebombardeerd voor het BK in Gent. De crosser van Corendon-Circus is momenteel wellicht de snelste Belg op twee wielen. "Het BK is heel moeilijk. Ik heb die koers al 4 keer gereden en het waren de 4 lastigste koersen in mijn carrière", zegt hij aan Sporza.

  "Vlakker dan dit parcours zal moeilijk te vinden zijn"

  Na zijn indrukwekkende sprint in de Elfstedenronde mag Tim Merlier (Corendon-Circus) vandaag met ambitie aan de start van het BK in Gent staan. "Ik ben er zeker klaar voor", zegt de favoriet/outsider aan Sporza.

   

  "Na het crossseizoen stip ik altijd enkele doelen aan en dit jaar was dat het BK. Vlakker dan dit parcours zal moeilijk te vinden zijn. Het is door eigen streek. Ik ken de weg goed en ik weet wat er bij mijn mogelijkheden past en wat niet."

   

  Merlier dicht zichzelf vooral kansen toe in een massasprint. "Maar het BK is een heel moeilijke koers. Ik heb nu al 4 keer het BK gereden en het waren de 4 lastigste koersen in mijn carrière."

   

  "In andere wedstrijden weet je dat er bijna altijd een vroege vlucht komt, daarna is er controle en in de finale ben je mee of niet. Tijdens die 4 BK's was er 4 keer een ander scenario. Het was constant poefen, zonder controle. Het kan gedaan zijn na 20 kilometer en het kan pas beginnen na 200 kilometer."

  Kijk nog eens naar de sprint van Merlier in de Elfstedenronde:

  "Het is fenomenaal hoe ik ineens geleefd word"

  "Het zou wel onwennig zijn, mocht ik zondag die trui mogen aantrekken", zegt een ietwat verlegen Merlier. "Er staan heel wat toppers aan de start, mannen met een serieus palmares. Ik geloof er wel in dat ik een kans maak als we naar de streep gaan."

   

  "Of ik nu anders bekeken word? Ja, het is fenomenaal hoe ik ineens geleefd word. Iedereen gelooft dat ik kan meedoen voor de titel. Dat is wel leuk."

   

  Is Tim Merlier dan de nieuwe topsprinter waar ons land naar snakt? "Ik hoop het, maar alles moet meezitten", zegt de crosser/wegrenner. "Voorlopig is het goed zoals het is en blijf ik dit combineren."

   

  "De cross ligt me na aan het hart. Het zou zeker een moeilijke keuze zijn. Na het crossseizoen kijk ik uit naar de weg en omgekeerd."

   

  "De Tour? Dat is de droom van elke renner. Deze ploeg groeit ook en misschien komt het er in de toekomst van. Maar ik ben niet de man van de grote uitspraken. Zo is nu eenmaal Tim Merlier."

  "Op training kan ik niet wat ik in koers kan"

  Wout van Aert strooide begin deze week nog met complimenten naar maatje Tim Merlier. "Op training kon ik hem nooit kloppen in de sprint", zei Van Aert aan onze redactie. "Wout heeft me op training al dikwijls geklopt", pareert Merlier.

   

  "Op training kan ik niet wat ik in koers kan. Dan komt het koersbeest in mij naar boven. Als ik de finish zie, kan ik toch altijd iets meer."