Deriks eindigt 6e in allroundfinale: "Ik heb mezelf echt bewezen"

  Senna Deriks eindigde 6e.

  Op de Europese Spelen in Minsk heeft Senna Deriks (18) een geslaagde allroundfinale achter de rug. Onze landgenote was als 16e uit de kwalificaties gekomen, maar deed in de finale met een 6e notering een pak beter. "Ik ben superblij met hoe de wedstrijd is verlopen", reageert ze. 

  Senna Deriks zette in de kwalificaties 50.132 punten neer, in de finale haalde ze 51.932. Ze begon met een goeie grondoefening (12.333 punten tegenover 11.833 donderdag), gevolgd door 13.400 op de sprong (13.266 donderdag) en 13.466 op de brug (donderdag 13.533). Afsluitend op de balk haalde ze 12.733, tegenover 11.500 eergisteren.

   

  "Ik ben superblij met hoe de wedstrijd vandaag verlopen is", reageerde een opgetogen Deriks bij onze reporter. "Ik heb overal mijn scores verbeterd, alleen op de brug lag mijn score een beetje lager."

   

  "Ik heb mezelf echt bewezen vandaag. Een 6e plaats, dat had ik absoluut niet verwacht."

   

  "Ik had geen plaats in gedachten en was alleen met mezelf bezig. Deze 6e plaats is heel mooi meegenomen. Ik was ook niet aan het rekenen en ik was ook niet met andere scores bezig."

   

  "Maar tijdens de finale kreeg ik wel een goed gevoel. Ik ben ook rustig gebleven en dat moet ik onthouden. Dit geeft me veel vertrouwen voor de komende afspraken."