KV Oostende huurt Kroatische middenvelder bij Manchester City

  Ante Palaversa

  Ante Palaversa

  KV Oostende heeft zich voor komend seizoen versterkt met de Kroaat Ante Palaversa. De 19-jarige verdedigende middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van Manchester City. Zondag vertrekt hij met KVO op oefenstage.

  Vorige zomer maakte Palaversa zijn debuut in het eerste elftal van Hajduk Split. Nauwelijks een half jaar later kwam Manchester City al aankloppen. City leende hem nog 6 maanden uit aan Hajduk, maar nu moet hij ervaring op doen bij Oostende.

   

  "Hajduk Split wou hem ook komend seizoen nog één jaar langer huren, maar voor zijn ontwikkeling verkiest City de Belgische competitie, die toch hoger staat aangeschreven dan de Kroatische", zegt sportief adviseur Guy Ghysel.

   

  Palaversa heeft er zin in. "Ik ben ervan overtuigd dat deze stap de juiste keuze is,", zegt de Kroaat. "Ik wil nu zo snel mogelijk aansluiten bij de groep en iedereen leren kennen. De zomerstage die eraan komt, is daar ideaal voor." Palaversa is na Renato Neto, Ari Skulason en Ronald Vargas de vierde inkomende transfer.