De 1e match van Kompany: nog geen speler, wél actieve trainer langs zijlijn

  Vincent Kompany zou vandaag zijn eerste oefenmatch in het shirt van Anderlecht spelen tegen amateurclub Oudenaarde, maar de Rode Duivel had zijn voetbalschoenen thuis gelaten. De fans waren massaal aanwezig en zagen hun idool wel voor het eerst in zijn rol als trainer. Kompany gaf de jonge spelers heel wat aanwijzingen. 

  Zo'n 2.000 fans waren afgezakt naar het veld van amateurclub Oudenaarde om de comeback van Kompany in een Anderlecht-shirt te zien. Dat is niet gebeurd want de Rode Duivel speelde zelf niet mee. Hij nam plaats langs de zijlijn.

   

  Daar toonde hij zich alvast een actieve en luidruchtige coach. Zijn aanpak lijkt voorlopig te werken want een jeugdig Anderlecht won met 0-6 na goals van Thelin (x2), tester Sidney Sam, Timassi, Trebel en Ait El Hadj.

   

  Meteen zagen mensen gelijkenissen met de stijl van City-coach Pep Guardiola. "Alles op zijn tijd", zei Kompany daar zelf over. "Ik heb een keer een verwijzing gemaakt naar hem om uit te leggen wat mijn voetbalfilosofie is, maar nu moet het Anderlecht-stijl worden en dan zullen we wel zien."

  De speler-manager stond langs de lijn vandaag

  De fans waren massaal afgezakt om een glimp van Kompany op te vangen

  Anderlecht won de match met 0-6 met deze spelers: