• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jasper Stuyven: "Ontspannen op BK, want koers kan snel voorbij zijn"

  Jasper Stuyven

  Eén renner stond zowel in 2017 als in 2018 op het podium van het BK. Jasper Stuyven moest twee keer tevreden zijn met de derde plaats. "Ik heb geen zekerheid op winst of een mooie ereplaats", zegt de Belg van Trek.

  Amper 4 procent van onze surfers gelooft in de kansen van Stuyven op het BK in Gent. "Ik rijd het BK graag en leef er altijd ontspannen naartoe", vertelde Stuyven aan Christophe Vandegoor in de podcast van Sporza Koers.

   

  "Je BK kan al na 20 minuten voorbij zijn als je de verkeerde beslissing neemt en er is altijd het spel van wie heeft ploegmaats en wie niet. Het is heel onvoorspelbaar."

   

  "Ik weet dat ik tot de betere renners in België behoor. Als het een zware koers wordt en ik heb de benen, dan kom ik wel naar voren. Maar dat is geen zekerheid op winst of een mooie ereplaats."

  Volgens velen is het parcours van het BK in Gent niet lastig genoeg, ondanks enkele kasseistroken in de beginfase van de race. "De kasseistrook op het BK in Antwerpen in 2017 was ook niet moeilijk en de rest van het parcours was vlak. Maar als er geen controle is en er wordt gekoerst, dan zal het toch scheuren in het peloton."

  Beluister de volledige podcast met Jasper Stuyven

  Je kunt de podcast met Jasper Stuyven hier beluisteren, maar natuurlijk ook waar je normaal je podcasts downloadt (iTunes, Soundcloud of Spotify).