Francesco Patera behoudt EBU-titel na knock-out tegen Noord-Ier

  " "

  Francesco Patera (archief) is kampioen bij de lichtgewichten.

  De Italiaans-Belgische bokser Francesco Patera heeft gisteravond in Milaan met succes zijn EBU-titel bij de lichtgewichten verdedigd. In de zesde ronde stopte de ref zijn kamp tegen de Noord-Ier Paul Hyland Jr.

  Voor een lichtgewicht moet je onder 61,237 kg wegen. Patera zat bij de officiële weging aan 60,9, Hyland Jr op de rand met 61,2.

   

  Het was een speciale avond voor Patera, die voor het eerst in Italië in actie kwam. Heel wat familie, vrienden en supporters waren afgezakt naar Milaan, waar hij Hyland Jr een technisch knock-out aansmeerde.

   

  Het was nog maar de 2e nederlaag in 22 gevechten voor de Noord-Ier. Patera zit aan 22 zeges en 3 verliezen. Patera staat 10e op de WBC-ranking en gold als favoriet.

   

  Patera had in oktober vorig jaar na een spectaculaire kamp tegen de Brit Lewis Ritson in Newcastle de EBU-titel heroverd. Die bevestigde hij in februari in Herstal tegen de Fransman Marvin Petit. En nu dus opnieuw.