Peru juicht: Penaltymisser van Suarez kost Uruguay ticket voor halve finales

  Uruguay heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Copa America. Na 90 minuten en drie afgekeurde doelpunten stond het nog 0-0. In de strafschoppenreeks was Suarez de enige die zijn elfmeter miste. Peru stoot zo door en neemt het op tegen Chili.

  Uruguay juichte tijdens de wedstrijd drie keer, maar de goals van Nandez, Cavani en Suarez werden allemaal afgekeurd voor buitenspel. Cavani miste onderweg ook nog een onmisbare kans en zo stond er na 90 minuten nog een brilscore op het bord in Salvador.

   

  In de Copa America betekent dat meteen strafschoppen. De penaltyreeks begon met een verrassing van formaat. Superster Luis Suarez stapte als eerste naar de stip, maar hij trapte slecht en de keeper hield de bal met zijn kruis uit zijn kooi. 

   

  Peru gaf geen krimp onder de druk en miste geen enkele elfmeter. Uruguay klampte nog aan, maar Flores schoot de beslissende strafschop binnen. Suarez zakte in elkaar en moest getroost worden door zijn landgenoten. Peru staat net als in 2011 en 2015 in de halve finales.

  Bekijk de misser van Luis Suarez

  De winnende strafschop