Chili behoudt kans op 3 op een rij na penalty's tegen Colombia

  " "

  Chili won ook de vorige edities in 2015 en 2016.

  Chili blijft in de running voor een derde Copa America op een rij. De winnaar van 2015 en 2016 klopte Colombia in de kwartfinale dankzij penalty's na een 0-0. Chili kent zijn tegenstander zaterdag: Uruguay of Peru.

  De wedstrijd begon met 20 minuten vertraging, omdat de Chileense spelersbus vastzat in het drukke verkeer van Sao Paulo, de grootste stad van Zuid-Amerika.

   

  Colombia gold als favoriet, omdat het als enige land zijn 3 groepsduels had gewonnen. Het was een open partij met de meeste kansen voor Chili. Dat zag evenwel 2 doelpunten weggewuifd door de VAR (eentje voor buitenspel, eentje voor hands), zodat penalty's moesten beslissen.

   

  En daarin toonden de Chilenen andermaal hun meesterschap: 5-4. Alexis Sanchez schoot de laatste binnen, nadat William Tesillo de laatste van Colombia had gemist. 

   

  In de finale van de laatste 2 edities - in 2015 en 2016 - pakten ze telkens de titel vanaf 11 meter tegen Argentinië. Het Colombia van James Rodriguez en Juan Cuadrado verliet het toernooi zonder tegengoal.

  Alexis Sanchez (l) en Yerry Mina (r).

  Colombia treurt.