Ben Broeders springt over 5,76 meter en heeft Belgisch record op zak

  Ben Broeders

  Ben Broeders heeft op een meeting in Duitsland het Belgisch record in het polsstokspringen scherper gesteld. Hij vloog over 5,76m en doet zo beter dan Arnaud Art (5,72m) in 2018. "Ik zit in de vorm van mijn leven. Op deze manier kan het WK genieten worden."

  Broeders toonde vorige week al dat hij in blakende vorm is door zijn persoonlijk record te verbeteren en zo een ticket voor het WK te pakken. Dit weekend deed hij er nog een schepje bovenop. Wat vorige week niet lukte in Zweibrücken, lukte nu wel in Hof: over 5,76 meter zweven. 

   

  Hij klaarde die hoogte bij zijn derde en laatste poging en zet zo het Belgische record op zijn naam. Broeders volgt op de erelijst Arnaud Art op, die in 2018 over 5,72 meter sprong.

   

  "Ik had een topdag", reageerde de nieuwe Belgische recordhouder. "Het was logischerwijs een van mijn beste sprongen ooit. Mijn eerste twee pogingen waren al heel goed en toen bij de derde de lat bleef liggen, was de ontlading groot. Er werd veel geroepen en geknuffeld en ik heb een glimlach op mijn gezicht die er eventjes niet meer zal afgaan."

   

  "Ik denk dat er nog een beetje marge is. Of ik in de vorm van mijn leven zit? Toch wel. Ik heb dit seizoen mijn persoonlijk record al met 11 centimeter verbeterd. Dat is niet evident. Als dat volgend seizoen nog eens lukt, zou dat fantastisch zijn. Ik voel me fysiek en mentaal goed."

   

  Wat mogen we op het WK in Doha van Broeders verwachten? "De voorbereiding gaat bijzonder goed, maar het is nog veraf. Ik hoop een plaatsje in de finale te kunnen pakken en dan zien we wel. Als ik met dit gevoel naar Doha kan trekken, dan zou het WK wel echt genieten kunnen worden."