• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brecel en Mertens gaan eruit tegen Chinese gastheren op World Cup

  " "

  Ben Mertens is 14, Luca Brecel 24.

  De kwartfinales zijn het eindstation geworden van Luca Brecel en Ben Mertens op de Wereldbeker snooker in China. Het tweede team van het gastland was met 4-2 te sterk.

  De 24-jarige Brecel en de 10 (!) jaar jongere Mertens plaatsten gisteren België voor de derde keer op een rij op deze landencompetitie voor de kwartfinales, maar evenveel keer stopte het daar.

   

  Thuisspelers Liang Wenbo en Zhou Yuelong waren te sterk. Brecel (WS-15) pakte het eerste punt tegen Wenbo (WS-41) met een 61-break, Yuelong (WS-31) zette Mertens opzij met een 50-break. In het dubbel verloren de Belgen na een 72-break van Wenbo, die daarop ook nog Mertens versloeg. 

   

  Brecel moest absoluut frame 5 winnen om nog een kans te maken op de halve finales en deed dat ook tegen Yuelong met een 78-break. In de tweede dubbel maakte Yuelong een 57-break, maar kon Mertens Wenbo snooker leggen. Dankzij een ongeziene gelukstreffer poeierde die zich eruit: einde verhaal voor de Belgen.

  Tweets over China 2-België: