• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cats daags na nederlaag: "We hoeven niet per se alles te vergeten"

  België speelt morgen om 20.30u zijn laatste groepsmatch tegen Servië.

  Wit-Rusland heeft de Belgian Cats gisteren van hun wolk gehaald. Hoe gaan de Belgische basketbalvrouwen the day after met de opdoffer om? "Wat we gisteren meegemaakt hebben, was een dal in onze prestatiecurve."

  Bondscoach: "Het was en is een ontgoocheling"

  "Of de ontgoocheling al verteerd is? Het was én is een ontgoocheling", prikte bondscoach Philip Mestdagh vandaag nog eens na. "Met een nederlaag kan ik leven, maar er is ook de manier waarop we gespeeld hebben."

   

  "We hebben er niet voor gevochten. Als je de competitiviteit zag bij Wit-Rusland en als je zag hoe agressief Servië tegen Rusland speelde, dan heb ik dat toch gemist."

   

  "Ik heb het ook een paar keer gezien in de voorbereiding, maar dan was het in één match, met pieken en dalen. Wat we gisteren meegemaakt hebben, was een dal in onze prestatiecurve. Te weinig grinta, zo kun je het zeggen."

   

  Ondanks de nederlaag kunnen de Cats nog altijd groepswinnaar worden. "Morgen gaan we tegen Servië volop voor winst. Als groepswinst er nog in zit, dan zou dat een onverhoopt resultaat zijn."

  Meesseman: "Dit kan elke ploeg overkomen"

  Was Emma Meesseman verrast door de nederlaag van de Cats? "Dit kan elke ploeg overkomen. We wisten dat deze match moeilijker zou kunnen zijn dan die tegen Rusland, want Wit-Rusland is zo ervaren. Dat hebben ze ook getoond."

   

  "Of dit een verwittiging was? We kunnen leren van de voorbije wedstrijd. We hoeven niet per se alles te vergeten. Als we meenemen wat we niet mogen doen, dan zijn we al een stap verder."