Bongonda: "Kon naar Anderlecht en Club Brugge, maar had er geen familiegevoel"

  Theo Bongonda

  Theo Bongonda op zijn voorstelling bij KRC Genk.

  KRC Genk plukte begin juni vleugelaanvaller Theo Bongonda weg bij Zulte Waregem voor 7 miljoen euro. Hij werd zo de duurste transfer ooit tussen twee Belgische clubs. "Een keuze van het verstand", vertelt hij op zijn voorstelling bij de club.

  "Ik kon in de zomer naar Anderlecht en Club Brugge"

  De 23-jarige Bongonda moet in de Luminus Arena de opvolger van Leandro Trossard worden. Op zijn voorstelling benadrukte de nieuwe Genk-aanwist dat zijn transfer een "keuze van het verstand was". "Ik ben meer volwassen geworden en denk dat dit de meest intelligente keuze was die ik kon maken", opent Bongonda.

   

  "Ik heb om twee redenen voor Racing Genk gekozen. Ten eerste is het een familiale club en daar hou ik wel van. Mijn beste jaren als voetballer had ik bij teams als Zulte Waregem en Celta de Vigo, buiten het veld ook warme clubs. Ik kon deze zomer ook naar Club Brugge of Anderlecht, maar daarbij had ik niet hetzelfde gevoel."

   

  "Er was ook een zeer lucratief aanbod van een Egyptische club", gaat Bongonda voort. "Maar ik wilde niet hetzelfde verhaal meemaken als in Turkije, bij Trabzonspor (waar hij in het najaar van 2017 tot nauwelijks 6 optredens kwam, red.). Ik wilde in België blijven. Ik ben een trotse vader van twee kinderen en wil er zijn voor hen."

   

   "Verder is er natuurlijk het sportieve luik. Sportief gezien was Genk mijn beste optie. Ik ga hier komend seizoen in de Champions League spelen en dat is een kinderdroom. Genk is een stabiele club, ik zie mezelf hier slagen. Als ik hier goed presteer, zijn de kansen om ooit Rode Duivel te worden bovendien groter. Dat is geen echt doel, maar als de bondscoach me oproept, zal ik natuurlijk met plezier gaan."

  Ik zie mezelf hier slagen. Als ik hier goed presteer, zijn de kansen om ooit Rode Duivel te worden groter.

  Theo Bongonda (KRC Genk)
  Theo Bongonda

  Theo Bongonda traint met zijn nieuwe club.