• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Simon wordt luitenant van broer Adam Yates in de Ronde van Frankrijk

  Adam en Simon Yates worden samen in stelling gebracht.

  Mitchelton-Scott heeft zijn 8 namen op papier gezet voor de Tour de France. Opvallend: de broertjes Yates verschijnen samen aan de start. Na een tegenvallende Ronde van Italië moet Simon broer en kopman Adam aan een podiumplaats in Parijs helpen. 

  Simon Yates (26) had in mei nog een eitje te pellen met de Giro d'Italia na zijn inzinking van vorig jaar. Maar de eindwinnaar van de Vuelta in 2018 kwam in deze Giro niet verder dan de 8e plaats in de eindstand. Yates zal nu ook de Tour rijden, weliswaar in een dienende rol.

   

  Kopman bij Mitchelton-Scott is broer Adam Yates. De Brit werd in 2016 4e in de Tour en heeft een geslaagd voorjaar achter de kiezen.

   

  Yates werd 2e in Tirreno-Adriatico en Catalonië, 5e in het Baskenland en 4e in Luik-Bastenaken-Luik. In de Dauphiné droeg hij enkele dagen de leiderstrui, maar Yates stapte in de slotrit af door ziekte.

   

  "We willen Adam alle kansen geven om in Parijs op het podium te staan", geeft ploegleider Matt White aan. "In de bergen zal Simon de rol van superknecht vertolken."

  Mitchelton-Scott in de Ronde van Frankrijk
  Luke Durbridge (Aus)
  Jack Haig (Aus)
  Michael Hepburn (Aus)
  Daryl Impey (ZAf)
  Chris Juul-Jensen (Den)
  Matteo Trentin (Ita)
  Adam Yates (GBr)
  Simon Yates (GBr)