Stuyven is de enige Belg in de Tour-selectie van Trek, geen Theuns en Degenkolb

  Jasper Stuyven is de enige Belg in de Tour-selectie van Trek.

  Richie Porte is de enige kopman in de Tour-selectie van Trek-Segafredo. Het Amerikaanse team neemt met Jasper Stuyven ook een Belg mee naar de Tour-start in Brussel. John Degenkolb is er niet bij, ook Edward Theuns ontbreekt.

  Alles op Porte, geen Theuns

  Trek-Segafredo zet in de Ronde van Frankrijk alles op Richie Porte. De Australiër werd in 2016 5e in de Tour, maar moest daarna 2x opgeven door zware valpartijen.

   

  Op zijn 34e is het nu of nooit voor Porte. In zijn zoektocht naar de gele trui wordt hij bijgestaan door een Belg en twee Nederlanders: Jasper Stuyven, Koen de Kort en Bauke Mollema. Van Edward Theuns geen spoor in de selectie.

   

  Voor Stuyven is het de derde Tour. Vorig seizoen kwam hij in Mende dichtbij de ritzege. Enkel Fraille en Alaphilippe waren toen net sterker dan onze landgenoot.

  Theuns is ontgoocheld:

  Geen Degenkolb in de selectie: "Eindelijk eens zomervakantie"

  Voor het eerst in zeven jaar rijdt John Degenkolb de Ronde van Frankrijk niet. De 30-jarige Duitser, die vorig jaar de kasseirit won in de Tour, begrijpt de beslissing van Trek om alles op kopman Porte te zetten.

   

  "Voor het eerst in lange tijd zal ik een echte zomervakantie kunnen nemen met de familie. Ik kijk uit naar mijn volgende wedstrijden: de Ronde van Polen en de Ronde van Spanje. Eerst wil ik het ook nog goed doen in het Duits kampioenschap."

  De 8 renners mochten om de beurt het nieuws aankondigen: