Sunweb jaagt met Kelderman en Matthews op ritzeges in de Tour, geen plaats voor Bakelants

  Kelderman in actie in de Ronde van Zwitserland.

  Wilco Kelderman en Michael Matthews zijn de kopmannen van Team Sunweb voor de komende Ronde van Frankrijk. Kelderman was na een harde val vroeg op het seizoen nog een vraagteken. Jan Bakelants is er niet bij in Brussel.

  Kelderman (vierde in de Vuelta van 2017) kwam eind maart hard ten val in de Ronde van Catalonië. De Nederlander brak daarbij zijn linkersleutelbeen en liep ook een breukje in een nekwervel op. Hij miste door die val de Giro.

   

  Na een geslaagde test in de Ronde van Zwitserland, kreeg Kelderman van de ploegleiding groen licht voor de komende Tour. Hij is samen met Michael Matthews, al winnaar van 3 ritten in de Tour en het puntenklassement in 2017, de kopman van Team Sunweb door het wegvallen van Tom Dumoulin.

   

  Vervolledigen de selectie van het team: de Duitsers Nikias Arndt en Lennard Kämna, de Deen Søren Kragh Andersen, de Amerikaan Chad Haga (winnaar tijdrit in Giro), de Nederlander Cees Bol (winnaar Nokere Koerse) en de Ier Nicolas Roche.

   

  Jan Bakelants is niet geselecteerd. Hij reed de Giro. Ook Louis Vervaeke kreeg geen plaats in de Tour-selectie.

  De aankondiging van de selectie op Twitter: