Naesen aast op 2e driekleur: "Toen ik Yves dit jaar in die trui zag, dacht ik steeds: "Dju, toch!""

  Oliver Naesen won het BK in Antwerpen.

  2 jaar geleden beleefde Oliver Naesen op het BK in Antwerpen zijn mooiste dag op een fiets. In Gent gaat hij op zoek naar een nieuwe tricolore. "Ik herken het gevoel van toen."

  Oliver Naesen is een van de vele favorieten straks op het BK. "Een paar maanden geleden had je maar 2 à 3 topfavorieten kunnen opnoemen, maar sindsdien is het al België wat de klok slaat. Het zal lelijk hard gaan, want er zijn heel veel renners die zondag met het gevoel kunnen opstaan: "Ik word vandaag Belgisch kampioen.""

   

  "Als er zoveel favorieten aan de start staan, is het geen schande als je niet zou winnen. Je zal ook niet op elke grote naam die gaat, kunnen reageren. Je moet een plannetje hebben. Ik heb al enkele namen genoteerd in mijn geheime boekje."

   

  "Ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik geen 10 keer kampioen zal worden, maar toch ambitieus genoeg om te hopen op 2 à 3 keer. Het is aangenaam dat ik al een truitje in mijn kast heb liggen."

   

  "Het BK is de schoonste koers die ik al gewonnen heb. Dat ik die trui moest afgeven, vond ik ambetant. Ik vond dat Yves (Lampaert) met mijn trui rondreed. Elke keer dacht ik: "Dju, toch.""

  Ik heb enkele namen in mijn geheime boekje staan

  "Remco zal nog veel winnen, maar nu toch nog niet?"

  Het BK tijdrijden van donderdag was een goeie graadmeter, al heeft Naesen er ook niet zóveel bijgeleerd. "Lampaert en Van Aert had ik sowieso bij de favorieten gezet. Maar Remco... Het is een vriendelijke jongen, die nog veel zal winnen, maar nu toch nog niet? Dat is te vroeg!", zegt Naesen al lachend.

   

  Hoe schat hij dan zijn eigen kansen in tussen al dat geweld? "Een beetje hetzelfde zoals in Antwerpen. Ik herken het gevoel van toen. Ik was toen zeker geen topfavoriet en het kon ook alle kanten uit. Gelukkig ging het mijn kant toen uit."

   

  Als afsluiter waagt Naesen zich aan een pronostiek, met zichzelf uiteraard op 1. "Maar dan moet ik eens nadenken wie er 2e zal worden. Wout al niet, want die is sneller dan ik in een sprint. Doe dan maar Lampaert op 2 en Wellens op 3."

  Naesen blikt vooruit op het BK: