Meertens: "Heb de Cats nog nooit zo slecht gezien op een toernooi"

  Belgian Cats

  Staan de Belgian Cats zondag op tegen Servië?

  De steile ambities waarmee België aan het EK basketbal voor vrouwen was begonnen, hebben gisteren tegen Wit-Rusland een stevige knauw gekregen. "Het is duidelijk dat de andere ploegen hun huiswerk maken", zegt commentator Kris Meertens.

  Donderdag zagen we een dikke match van de Belgian Cats tegen Rusland, maar tegen Wit-Rusland was het een slappe match. Ik volg de vrouwen al 2 jaar van dichtbij en dit is het slechtste wat ik van de Cats gezien heb op een toernooi.

   

  Je kunt eens verliezen tegen een Spanje of de VS, maar nu hadden we gewoon niet kunnen winnen. België werd overspeeld door Wit-Rusland. Het is duidelijk dat de andere landen hun huiswerk maken. De spelverdelers vonden geen oplossingen als ze Emma Meesseman niet konden bereiken.

   

  Kim Mestdagh zei achteraf: "Misschien waren we toch wat gaan zweven." De Cats zullen in ieder geval hard op de grond gevallen zijn.

  De Belgian Cats waren wat gaan zweven en zullen nu hard gevallen zijn.

  Kris Meertens

  "Heb er nog vertrouwen in dat het zal goedkomen"

  Nu volgt er zondag een keiharde battle tegen Servië. Als ze dezelfde attitude tonen als tegen Rusland en de voorbije toernooien, dan is er nog niets verloren. De Cats zijn de voorbije keren ook telkens gegroeid in het toernooi. Ik heb er dus nog vertrouwen in dat het goed zal komen.

   

  Maar de andere meisjes moeten mentaal op hetzelfde niveau komen van Meesseman en Mestdagh. Je moet voor elke bal vechten, ook al ben je zelf misschien niet het grootste talent. Dat maakt Meesseman ook zo'n grote sportvrouw. Ze kan niet alleen fantastisch basketballen, ze vecht ook voor elke bal.

   

  Kris Meertens