Bemelmans moet meteen tegen 3-voudige grandslamwinnaar spelen

  Ruben Bemelmans

  Ruben Bemelmans doorspartelde de kwalificaties.

  De loting van Wimbledon is Ruben Bemelmans niet gunstig gezind. De Belgische tennisspeler moet op grandslamtoernooi meteen vol aan de bak tegen de ervaren Zwitser Stanislas Wawrinka. David Goffin en Elise Mertens loten allebei een haalbare kaart.

  Belgen in 1e ronde Wimbledon:

  Mannen
  David Goffin (21) ATP-23 Bradley Klahn (VS) ATP-89 maandag
  Ruben Bemelmans ATP-171 Stan Wawrinka (Zwi-22) ATP-19 maandag
  Steve Darcis ATP-230 Mischa Zverev (Dui) ATP-119 maandag

  David Goffin neemt het in de eerste ronde van Wimbledon op tegen Bradley Klahn. Het wordt zijn eerste ontmoeting met de linkshandige Amerikaan.

   

  Goffin heeft op het Engelse gras amper punten te verdedigen. Vorig jaar sneuvelde hij immers al in de eerste ronde tegen de Australiër Matthew Ebden. Bij winst speelt Goffin tegen de Fransman Jeremy Chardy (ATP-81) of de Slovaak Martin Klizan (ATP-54).

   

  Ruben Bemelmans kent weinig meeval met Stan Wawrinka. De 34-jarige Zwitser won al 3 grandslamtoernooien (Australian Open 2014, Roland Garros 2015 en US Open 2016) en staat er opnieuw na flink wat blessureleed. Op Wimbledon raakte hij wel nooit voorbij de kwartfinales.

   

  Steve Darcis, die geniet van een beschermde ranking, staat tegenover de Duitser Mischa Zverev. De 35-jarige "Shark" klopte de 31-jarige Duitser bij hun enige eerdere duel, in 2011 op gravel in San Marino.

  Vrouwen
  Elise Mertens (21) WTA-21 Fiona Ferro (Fra) WTA-99 dinsdag
  Alison Van Uytvanck WTA-57 Svetlana Koeznetsova (Rus) WTA-102 dinsdag
  Kirsten Flipkens WTA-81 Dalila Jakupovic (Svn) WTA-143 maandag
  Ysaline Bonaventure WTA-115 Veronika Koedermetova (Rus) WTA-58 maandag
  Yanina Wickmayer WTA-148 Rebecca Peterson (Zwe) WTA-66 maandag

  Elise Mertens opent haar toernooi tegen generatiegenote Fiona Ferro. Vorig jaar verloor Mertens in de 3e ronde van Dominika Cibulkova op Wimbledon.

   

  Alison Van Uytvanck speelt in de eerste ronde Svetlana Koeznetsova. De ervaren Russin is een tweevoudig grandslamkampioene en ex-nummer 2 van de wereld maar is op haar 34e weggezakt naar plaats 102. Bij winst kijkt Van Uytvanck mogelijk 's werelds nummer 1 Ashleigh Barty in de ogen. Vorig jaar haalde ze knap de 4e ronde, ze heeft dus heel wat punten te verdedigen op het Engelse gras.     

   

  Kirsten Flipkens kruist in de openingsronde de degens met Dalila Jakupovic uit Slovenië. In 2013 stuntte ze met een halve finale op Wimbledon. Vorig jaar vloog Flipkens er na twee rondes uit.

   

  Yanina Wickmayer neemt het op tegen de Zweedse speelster Rebecca Peterson. Ysaline Bonaventure plaatste zich (eveneens via de kwalificaties) voor het eerst voor de hoofdtabel van Wimbledon. Ze neemt het daarin op tegen de Russin Veronika Koedermetova.

  En de toppers?

  Bij de mannen opent titelverdediger Novak Djokovic (ATP-1) tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-57). Roger Federer (ATP-3) begint zijn jacht op een 9e Wimbledontitel tegen de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP-87).

   

  Rafael Nadal (ATP-2) tennist in de eerste ronde tegen de Japanse qualifier Yuichi Sugita (ATP-258). In de 2e ronde wacht normaal gezien enfant terrible Nick Kyrgios hem op.

   

  In het vrouwentoernooi is het uitkijken naar de ontmoeting tussen de 15-jarige Amerikaanse Cori Gauff (WTA-301) en haar 39-jarige landgenote Venus Williams (WTA-44). Gauff is de jongste tennisster die zich in de Open Era kon plaatsen voor de hoofdtabel van Wimbledon. Ze wipte in de laatste kwalificatieronde Greet Minnen (WTA 129).

  Cori Gauff

  Cori Gauff is de jongste sensatie op Wimbledon.