Europese Spelen: Degrendele trapt frustraties van zich af in B-finale keirin

  Nicky Degrendele heeft de A-finale in het keirinnummer op de Europese Spelen nipt niet gehaald. Ze won daarna wel de B-finale, een troostprijs. In de scratch speelde Gilke Croket geen rol van betekenis.

  De Europese Spelen waren een belangrijke toetssteen voor Nicky Degrendele in de voorbereiding op het EK. De reeksen kwam ze alvast goed door, maar in de halve finales ging het mis. Ex-wereldkampioene Degrendele raakte ingesloten, leek nog net haar plekje in de top 3 te redden, maar werd uiteindelijk toch nog voorbijgestoken door een Russin. Uiteindelijk zou Degrendele door de B-finale te winnen 7e worden.

   

  "Ik had altijd in de finale moeten staan", sakkerde Degrendele. "Maar ik heb een split second getwijfeld en een foutje gemaakt. Ik wou ook geen risico nemen om te vallen door toch in een mogelijk gaatje proberen te kruipen. Ik weet dat ik goed ben en dat is het belangrijkste."

  Degrendele wordt eruit gereden in halve finale

  Degrendele: "Ik heb geen risico genomen"

  Degrendele is de beste in B-finale

  Thijssen en Croket ondergaan de wedstrijd

  Gerben Thijssen is in de puntenkoers buiten de prijzen gevallen. De snelle man kon in de slotsprint wel de 3e plaats opeisen, maar in de andere sprints sprokkelde hij te weinig punten. Een 8e plaats in de eindstand was zo zijn deel.

   

  In de scratch eindigde Gilke Croket in de achterhoede, na een vrij anonieme wedstrijd.

  Achtervolgers zijn 7e en laatste in 1e ronde

  Het Belgische kwartet in de ploegenachtervolging deden het minder goed dan in de kwalificaties gisteren. Met 4'05"118 zetten Moreno De Pauw, Fabio Van den Bossche, Jules Hesters en Gerben Thijssen de 7e en laatste tijd neer in de eerste ronde. Hesters verving Dens ten opzichte van donderdag, toen de Belgen 4'04"974 reden.