De Vylder weg als topsportcoördinator atletiek, D'hoedt: "Eindelijk"

  De Vlaamse Atletiekliga (VAL) heeft afscheid genomen van topsportcoördinator Max De Vylder. De Vylder wekte sinds zijn aanstelling in 2016 heel wat wrevel op, vooral bij de atleten.

  Max De Vylder volgde 3 jaar geleden Tille Scheerlinck op aan het hoofd van de topsportcel van de Vlaamse Atletiekliga. Toch was niet iedereen tevreden over zijn communicatiestijl en ook de resultaten van de Vlaamse atleten lieten te wensen over.

   

  Onder De Vylder waren er bovendien tal van relletjes. Zo kreeg tienkamper Thomas Van der Plaetsen in 2018 een wildcard voor het EK, maar lag de topsportcel van de VAL dwars, waardoor Van der Plaetsen zich ondanks een blessure moest proberen te plaatsen op de meerkamp in Götzis. Begin dit jaar was er opnieuw commotie, omdat de atleten voor het EK indoor een sponsorconventie moesten tekenen, waarin ze al hun commerciële rechten moesten afstaan.

   

  Er is nog geen opvolger voor De Vylder. Over 3 maanden is er een WK atletiek.

  (Opgeluchte) reacties van de atleten