Dimitri de Condé: "Er zit momenteel ruis op de relatie met Malinovski"

  Dimitri de Condé

  Dimitri de Condé: "Competitie blijft prioriteit"

  Dimitri de Condé toonde zich bij de voorstelling van nieuwe spelers Theo Bongonda en Benjamin Nygren een tevreden man. "Beide spelers passen perfect bij de visie van de club." De Condé hoopt ook dat de transfersaga rond Roeslan Malinovski niet op de spits wordt gedreven. "Wij hebben een prijs in ons hoofd en houden ons daaraan", klonk het.

  De Condé: "We hadden nieuwe injectie creativiteit nodig"

  "We weten dat er offensieve spelers zullen vertrekken of al vertrokken zijn", stak De Condé zijn perspraatje van wal. "We hadden dus een nieuwe injectie creativiteit nodig. Spelers als Theo en Benjamin passen perfect in dit plaatje. Ze horen helemaal thuis in de visie van de club die mikt op jonge spelers met veel honger en een hoog technisch vermogen."

   

  "Theo heeft al sinds zijn doorbraak bij Zulte Waregem als tiener extreem veel kwaliteiten. Hij is heel vroeg naar Spanje gegaan, maar dat was misschien niet de juiste stap. Hij keerde vorig jaar terug naar Waregem en je kon zien dat hij als mens was gegroeid. Hij is stabieler geworden. We merkten bij onze gesprekken veel honger bij Theo. Hij wil komend seizoen absoluut schitteren in de competitie en de Champions League en kan ons spel snelheid en verticaliteit bijbrengen."

   

  "Benjamin is dan weer een groot talent uit Scandinavië, zoals er hier in onze club al meer zijn doorgebroken. Het is een heel nuchtere, maar ook zelfzekere jongen, die ondanks interesse van clubs uit grote competities opteerde voor Genk. De eerste trainingsweek met hem is alvast heel positief verlopen."

  Natuurlijk willen we graag eens een eerste zege halen in de Champions League, maar de Jupiler Pro League is belangrijker.

  Dimitri de Condé

  "Er zit ruis op de relatie met Malinovski"

  De Condé kon vervolgens niet anders dan de zaak-Malinovski even aan te snijden. De Oekraïense middenvelder wil na een knalseizoen graag naar Italië vertrekken, waar diverse clubs interesse tonen. Genk wil zijn smaakmaker echter niet voor een prikje laten gaan en houdt voorlopig zijn been stijf.

   

  "Er zit momenteel wat ruis op de relatie met Roeslan", erkende De Condé. "Ik zal blij zijn als hij maandag terug hier bij ons is om de trainingen te hervatten. Roeslan heeft een fantastisch seizoen achter de rug en ik begrijp ook dat hij dan een transfer overweegt. Maar wij hebben een prijs in ons hoofd en wijken daar niet van af. Dat bedrag is vrij hoog, maar het gaat dan ook om een absolute topspeler."

   

  Komend seizoen wacht voor Racing Genk een derde campagne in de groepsfase voor de Champions League. De Condé gaf aan daar reikhalzend naar uit te kijken. "Maar de competitie blijft toch onze prioriteit", verraste hij. "Natuurlijk willen we graag eens een eerste zege halen in de Champions League, maar de Jupiler Pro League is belangrijker. Het is ten slotte dankzij onze resultaten in de competitie dat we Europa in kunnen."

  Dimitri de Condé met nieuwe aanwinsten Nygren, Bongonda en coach Mazzu.

  Piepjonge Nygren (17): "Perfecte club voor mij"

  Naast Theo Bongonda stelde Racing Genk vrijdag met Benjamin Nygren een nauwelijks zeventienjarige Zweed voor. De aanvallende middenvelder past in de Genkse politiek om spelers jong aan te trekken in de hoop ze in de toekomst met forse meerwaarde te kunnen doorverkopen. Nygren zelf oogde vrijdag bij zijn voorstelling erg volwassen en zelfverzekerd.

   

  "Ik kon uit veel clubs kiezen", opende Nygren met een knipoog. "Maar ik had al meteen een voorkeur voor Genk. Ik denk dat deze club perfect bij mij past. Genk heeft een traditie van attractief voetbal met jonge spelers. Jongeren kunnen hier doorgroeien en betere spelers worden. Dat is ook mijn doel. 

   

  In Zweden werd Nygren al snel vergeleken met de nationale halfgod Zlatan Ibrahimovic. Maar dat deed hem helemaal niets, verklaarde hij. "Ik weet dat de verwachtingen in mijn thuisland hoog zijn, maar daar ben ik totaal niet mee bezig. Ik kan goed met druk omgaan en volg de media ook zeker niet op de voet.