Argentinië schakelt Venezuela uit op Copa America en heeft nu date met Brazilië

  Argentinië heeft niet eens de magie van Lionel Messi nodig gehad om door te stoten tot de halve finales van de Copa America. Goals van Martinez en Lo Celso maakten het verschil tegen Venezuela.

  Dat Argentinië meer is dan enkel Messi werd tegen het Venezuela van onder meer Roberto Rosales (ex-Gent) snel duidelijk. Na 10 minuten had Lautaro Martinez, spits bij Inter, er met een fraaie hakbal 1-0 van gemaakt.

   

  Messi speelde ook in het vervolg van de match voornamelijk een bijrol. Na de rust flirtte Argentinië met een tegentreffer. Doelman Armani had een knappe parade in huis op de inzet van Hernandez. Invaller Lo Celso besliste bijna meteen erna de match aan de overkant.

   

  Zo krijgen we komende woensdag de match waar iedereen in Zuid-Amerika (en daarbuiten) naar uitkijkt: Brazilië-Argentinië, een match die al 10 keer de finale was van de Copa America. Maar nu treffen beide grootmachten elkaar dus een ronde eerder. Argentinië wacht al sinds 1993 op een nieuwe eindzege.

  Argentinië-Venezuela 2-0

  Doelpunten:

  10' Martinez 1-0,
  74' Lo Celso 2-0