Overzicht: Der Panzerwagen beukt naar 9e nationale tijdrittitel

  Tony Martin

  Tony Martin kan het nog steeds.

  Asgreen bijt zijn tanden net niet stuk op zijn medaille.

  0 / 0

  Ook in het buitenland werden (eer)gisteren een pak tijdritkampioenschappen afgewerkt. Kasper Asgreen bewees in Denemarken zijn Tour-vorm door de nationale trui te pakken, in Nederland was Jos van Emden de beste. 

  Duitsland: Tony Martin pakt 9e tijdrittitel

  Tony Martin mag zijn nationale tijdrittricolore nog een jaar langer om de schouders dragen. "Der Panzerwagen" liet onder anderen seizoensrevelatie Nils Pollit achter zich. 

   

  1. Tony Martin

  2. Nils Pollit

  3. Jasha Sütterlin

  Polen: Bodnar voor zijn vijfde

  In Polen heeft Maciej Bodnar zijn 5e nationale titel behaald in het tijdrijden. Over 33 kilometer snelde hij gemiddelde tegen 51.54 km/u over de wegen. Kamil Gradek en Marcin Bialoblocki (beiden CCC) vervolledigden het podium. Kwiatkowski haalde het podium niet.

   

  1. Maciej Bodnar

  2. Kamil Gradek

  3. Marcin Bialoblocki

  Italië: Ganna is de snelste

  In Italië is de driekleur in het tijdrijden voor Filippo Ganna. Hij liet Ronde van Vlaanderen-winnaar Alberto Bettiol achter zich. Ganna is de regerend wereldkampioen achtervolging op de piste.

   

  1. Filippo Ganna

  2. Alberto Bettiol

  3. Allesandro De Marchi

  Spanje: Castroviejo zorgt voor nog een titel bij Ineos

  Jonathan Castroviejo mag zich nog maar eens de beste tijdrijder van Spanje noemen. De Ineos-renner pakte zijn 5e titel in de discipline en gaf Bilbao en Izagirre het nakijken. Met zijn vijf titels wordt hij ook recordhouder in Spanje.

   

  1. Jonathan Castroviejo

  2. Pello Bilbao

  3. Gorka Izagirre

  Portugal: José Gonçalves troeft tweelingbroer af

  José Gonçalves (Katjoesja-Alpecin) was de primus in Portugal. Zijn tweelingbroer,  Domingos Gonçalves (Caja Rural - Seguros RGA), die 21 seconden moest toegeven, werd tweede.

   

  1. José Gonçalves 

  2. Domingos Gonçalves

  3. Antonio Carvalho

  Denemarken: trui voor Asgreen

  De jonge Kasper Asgreen, tweede in de Ronde van Vlaanderen, legde in Denemarken de tijdrit over net geen 40km af met een indrukwekkend gemiddelde van 52 km/u.

   

  De renner van Deceuninck-Quick Step blies de tegenstand weg en kan dus met een gerust gemoed naar zijn eerste Ronde van Frankrijk. Hij zal een belangrijke rol spelen in de sprinttrein van Elia Viviani.

   

  1. Kasper Asgreen
  2. Martin Toft Madsen
  3. Johan Price-Pejtersen

  Nederland: spannend duel

  In Nederland waren de tijdrijders eergisteren al aan de beurt. Jos van Emden (Jumbo-Visma) en Sebastian Langeveld (Education First) maakten er een spannend duel van in Ede.

   

  Van Emden haalde het uiteindelijk met 8 seconden voorsprong, goed voor zijn tweede Nederlandse tijdrititel. Dylan van Baarle (Ineos) werd 3e op net geen halve minuut. 

   

  1. Jos van Emden
  2. Sebastian Langeveld
  3. Dylan van Baarle

  Frankrijk: jonge Thomas wint

  In Frankrijk kregen de renners een zwaar parcours voorgeschoteld. De zege was voor de jonge Benjamin Thomas (FDJ). Hij had net geen 59 minuten nodig voor de 47,1 kilometer.

   

  Rémi Cavagna van Deceuninck-Quick Step klokte halverwege de snelste tussentijd, maar hij viel in het tweede deel terug naar de vijfde plaats.

   

  1. Benjamin Thomas 
  2. Stéphane Rossetto
  3. Julien Antomarchi

  Groot-Brittannië: nummer 6 voor Dowsett

  Na meer dan twee jaar weet Alex Dowsett nog een keer wat winnen is. De hardrijder van Katjoesja pakte in Norfolk zijn 6e nationale titel tegen de tijd. Hij had wel niet gemakkelijk tegen John Archibald, die als 2e eindigde op amper 6 seconden.

   

  1. Alex Dowsett
  2. John Archibald
  3. Steve Cummings

  Zwitserland: Küng declasseert de tegenstand

  Het Zwitserse kruis pronkt net als de voorbije twee seizoenen het komende jaar op de rug van Stefan Küng. De renner van FDJ was in Weinfelden meer dan een maatje te groot voor zijn landgenoten. Marc Hirschi, eerstejaarsprof, werd knap 2e op 46 seconden.

   

  1. Stefan Küng
  2. Marc Hirschi
  3. Reto Hollenstein

  Vandaag nog een pak kampioenschappen

  Niet alle tijdritkampioenschappen zijn al gereden. Vandaag worden in heel wat landen nog truitjes uitgedeeld. Dat is het geval in Italië, Spanje, Duitsland, Polen en Portugal.