Simon Mignolet kan/moet Liverpool verlaten, maar wie laat zijn broek zakken?

  Simon Mignolet in actie bij Liverpool: het was een zeldzaam beeld in 2018-2019.

  Het was een niet mis te verstane boodschap van bondscoach Roberto Martinez, vorige week: "We proberen Simon Mignolet te steunen bij een volgende zet." Welke zet? Een transfer? Uiteraard.

  Simon Mignolet komt niet meer van de bank in Liverpool. Stond vorig seizoen de Duitser Loris Karius meestal in de weg, in de afgelopen campagne gaf trainer Jürgen Klopp tussen de palen de voorkeur aan de Braziliaan Alisson Becker, vorig jaar aangetrokken voor 72 miljoen euro.

   

  Voor Mignolet zat er in 2018-2019 geen seconde competitievoetbal in. Er bleven enkel wat bekerkruimeltjes over, niet genoeg om zijn honger te stillen. En ook niet die van bondscoach Roberto Martinez die volgend jaar op het EK met drie volwaardige doelmannen naar de oorlog wil.

   

  "Ik zeg niet dat het nodig is om een club te verlaten, maar spelers die weinig minuten gemaakt hebben, moeten een oplossing vinden. Dat betekent niet dat je moet vertrekken, maar het gaat over duidelijkheid. Zo kun je van rol veranderen, minuten maken en bij dezelfde club blijven", zei Martinez.

   

  De bondscoach gooide zelf het onderwerp-Mignolet op tafel. "Simon heeft niet veel gespeeld, terwijl Liverpool hem wel hoog inschat. Ze willen daar twee topkeepers, maar op die positie kun je niet roteren. Simon is een van de spelers die we proberen te steunen bij een volgende zet."

  Martinez over (onder anderen) Mignolet:

  Palace staat klaar met een bod

  Die boodschap is niet mis te verstaan. Lees: het is hoog tijd dat Mignolet, bij Liverpool goed voor 204 wedstrijden (alle competities) in zes seizoenen, uitkijkt naar een andere werkgever als hij er op Euro 2020 bij wil zijn.

   

  In de Britse pers worden onder meer Crystal Palace en Brighton (de nieuwe werkgever van Leandro Trossard) opgevoerd als geïnteresseerde clubs.

   

  De belangstelling van Palace zou het meest concreet zijn. De Londenaren willen bij Liverpool naar verluidt een bod van 10 miljoen euro indienen. Maar daar zou de Champions League-winnaar niet mee gediend zijn, want Liverpool zou veel meer (lees: zo'n 17 miljoen) willen.

   

  Waarom? Mignolet heeft aan de Mersey nog een contract tot 30 juni 2021. Plus: de technische staf en zijn ploegmaats bij Liverpool weten wat ze aan Mignolet hebben. De Belg wordt alom geprezen voor de professionaliteit, werkethiek en veerkracht waarmee hij zijn status als reservedoelman draagt.

  Wedstrijden van Mignolet voor Liverpool
  Seizoen Competitie FA Cup League Cup Europees Totaal
  2013-2014 38 0 2 0 40
  2014-2015 36 7 3 8 54
  2015-2016 34 3 3 15 55
  2016-2017 28 0 3 0 31
  2017-2018 19 1 1 2 23
  2018-2019 0 1 1 0 2
  Totaal 155 12 12 25 204

  Roem voor zijn ploegmaats:

  59% van de supporters wil Mignolet houden

  De vraag of Mignolet moet blijven of vertrekken houdt niet alleen Mignolet zelf en Roberto Martinez bezig, ook de fans van Liverpool hebben er hun mening over.

   

  Zo blijkt uit een poll van This is Anfield, een supportersaccount op Twitter die gevolgd wordt door 592.410 mensen, dat een meerderheid Mignolet op Anfield wil zien blijven. 

  Of toch Duitsland?

  Als Mignolet vertrekt, sluit hij ook andere Europese topcompetities niet uit. In Duitsland en Frankrijk heeft een aantal clubs de Belgische doelman alvast op het lijstje gezet.

   

  Zo lang hij bij een club met een bepaalde renommee een contract van meerdere jaren kan ondertekenen, is Mignolet bereid om zijn oor te luisteren te leggen. Financieel inleveren wil hij, maar (uiteraard) ook niet te veel.

   

  De sleutel ligt bij Mignolet zelf en vooral bij Liverpool. Al dient zich ook dit probleem aan: als de nu 31-jarige Mignolet elders voor bijvoorbeeld 3 of 4 jaar tekent, is hij na het einde van dat contract 34 of 35 en dus geen euro meer waard op de transfermarkt.

   

  Dus zit er niks anders op dan dat Liverpool de transfersom laat dalen, want het wil toch geen ongelukkige speler op de bank hebben zitten? De vraag is hoe ver de Reds hun broek willen laten zakken.

  6 jaar geleden, bij zijn debuut: