• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Podcast met Stuyven: "Je hoeft niet de grootste macho te zijn om de beste renner te zijn"

  Jasper Stuyven

  Jasper Stuyven

  Net voor het BK en de Tour is het weer tijd voor een aflevering van de podcast van Sporza Koers. Chistophe Vandegoor sprak in een koffiebar af met Jasper Stuyven. "Ik heb de bevestiging dat ik weer mijn oude niveau kan halen"

  Je kunt de podcast met Jasper Stuyven hier beluisteren, maar natuurlijk ook waar je normaal je podcasts downloadt (iTunes, Soundcloud of Spotify).

  "Privéproblemen hebben een grote rol gespeeld"

  Het voorjaar werd een ontgoocheling voor Jasper Stuyven. Maar na een deugddoende rustperiode, een eerlijke analyse en een goeie hoogtestage toonde Stuyven weer zijn talent in de Ronde van Zwitserland.

   

  "Mijn mislukte voorjaar kwam er zowel door privéproblemen als fysieke problemen. Na mijn ziekte in de Omloop heb ik nooit meer het goede gevoel gehad. Achteraf heb ik het in perspectief kunnen plaatsen. Ik heb nu de bevestiging gekregen dat ik mijn oude niveau weer kan halen."

   

  Stuyven legde de vinger op de wonde in een opmerkelijk eerlijke column. "Een heel groot deel zat tussen de oren. Ik voelde dat er iets niet klopte. Je merkt dan achteraf hoe belangrijk het mentale is", zegt Stuyven. "Ik heb geen problemen met eerlijkheid. Je hoeft niet de grootste macho te zijn om de beste renner te zijn."

   

  "Ik ga niet uitweiden over mijn privéproblemen. Dat heeft een grote rol gespeeld, misschien ook omdat ik dat niet wou toegeven. Je denkt dat je dat aan de kant kunt zetten tijdens de koers, maar dat gaat niet. Ik had zeker niet minder zin om te trainen, maar ik had geen plezier in mijn intervaltrainingen, in het afzien. Ik recupereerde niet zoals het hoorde en dan begin je te piekeren en zit je in een vicieuze cirkel."

  Luister naar de podcast en ontdek wat de ambities zijn van Stuyven op het BK en in de Tour, zijn rol binnen Trek-Segafredo en over de fenomenen in het peloton: Remco Evenepoel, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. En van wie kwamen de telefoontjes tijdens de opname?

  Beluister andere afleveringen van Sporza Koers podcast