• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Piet Moons treedt om gezondheidsredenen af als voorzitter handbalbond

  " "

  Bondscoach Arnaud Calbry (l) en KBHB-voorzitter Piet Moons.

  De Belgische handbalbond (KBHB) moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Piet Moons legt binnenkort uit medische overwegingen zijn mandaat neer. "Uiterlijk op 31 december", stelt de 70-jarige oud-directeur van het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité (BOIC).

  Moons leidt de KBHB sinds de zomer van 2016, toen hij de scepter overnam van Filip Soetaert. "Wegens recente medische tussenkomsten zie ik mij genoodzaakt mijn mandaat ter beschikking te stellen, uiterlijk op 31 december 2019", klinkt hij in een persbericht.

   

  "Wij zullen in overleg tussen de beide liga's, VHV en LFH, bekijken op welke wijze deze transitie van het voorzitterschap op een transparante en efficiënte wijze zal kunnen gebeuren."

   

  "Ik zal mij ook gedurende de volgende maanden enthousiast blijven inzetten voor de goede werking van de KBHB en onze nationale selecties in het bijzonder."

   

  "Wij weten allen dat er in de nabije toekomst bijzondere uitdagingen dienen aangepakt te worden opdat het handbal in ons land op termijn het topsport-tatuut zou krijgen dat wij allen ambitieus nastreven."