Philipsen debuteert op zijn 21e al in de Tour: "Een droom"

  Jasper Philipsen stapelde de voorbije weken de ereplaatsen op in de Belgische koersen.

  In zijn eerste profjaar zal Jasper Philipsen al meteen aan de start staan van de Tour de France. De Belgische neoprof krijgt bij UAE een plaatsje aan de zijde van onder meer Alexander Kristoff, Fabio Aru en Daniel Martin.

  Het gaat allemaal bijzonder snel voor de talentrijke Jasper Philipsen. Enkele maanden geleden debuteerde hij nog maar in het profpeloton in de Tour Down Under (waar hij meteen een rit won), nu wordt hij al meteen verwacht aan de start van de Ronde van Frankrijk.

   

  Philipsen werd aanvankelijk niet in de selectie verwacht, maar door de blessure van Fernando Gaviria was er een plaatsje vrijgekomen in de selectie van UAE. Samen met onder meer Bystrøm zal de 21-jarige renner ingezet worden in de sprinttrein voor Alexander Kristoff.

   

  "Eén woord: opgewonden", reageerde Philipsen op Twitter. "Het is een droom om deel te kunnen uitmaken van dit team in de Tour. Ik zal alles geven om de ploeg te helpen de doelen te realiseren."

   

  De kopman bij UAE voor het klassement is de Ier Daniel Martin, die vorig jaar 8e werd. In de bergen zal hij onder meer bijgestaan worden door Sergio Henao en Rui Costa. Ook Fabio Aru, ex-winnaar van de Vuelta, heeft het team gehaald, al is hij nog maar net terug na een operatie aan zijn liesslagader.