Toekomstig politieagente én Belgian Cat Laure Resimont: "Trots dat ik met idool kan spelen"

  Laure Resimont

  Laure Resimont

  Laure Resimont viel als laatste af bij de Belgian Cats voor het EK basketbal. Als tweevoudig Speelster van het Jaar is Resimont (21) een van de grote talenten van België en ze trekt naar de Franse competitie om sterker te worden. Wij konden haar strikken voor een aflevering van New Kids on the Block.

  "Trots dat ik op het terrein kan staan met mijn idool"

  Bij de Belgian Cats speelt ze samen met haar jeugdidool. "Toen ik 12 of 13 jaar was, was Ann Wauters mijn idool. Als je dan met haar op het terrein kan staan, dan ben je toch trots dat je daar bent geraakt. Ze is iemand waarvan je droomde en nu is ze mijn collega op het terrein", zegt Resimont.


  Het shirt van België dragen doet echt wel wat met Resimont. "Trots. Ik ben trots dat ik voor mijn land kan spelen, maar ook trots dat al het harde werk loont." Het EK missen is niet zo leuk. "Dat doet heel veel pijn, daar wil je als speelster toch bij zijn."


  Na de zomer lonkt het buitenland. "Ik kijk er naar uit om een nieuw avontuur aan te gaan in Frankrijk. Voor mijn eerste stap in het buitenland lijkt Tarbes goed omdat het een beetje lijkt op Sint-Katelijne. De ploeg is daar één familie. Ik hoop dat Tarbes het begin is van een mooie toekomst, een mooie carrière. Het is mijn eerste stap naar het buitenland, we zien wel waar het naartoe gaat. Maar ik hoop ooit een voet te zetten in de WNBA."

  Wat het uniform van de politie met Resimont doet en welk ontgroeningsritueel bij de Belgian Cats ze moest doen, dat kom je te weten in de nieuwste aflevering van New Kids on the Block.

  Bekijk vorige afleveringen van New Kids on the Block