Benfica krijgt monsterbod van 126 miljoen voor 19-jarige goalgetter

  Joao Felix

  Is Joao Felix bijna evenveel waard als Eden Hazard?

  Benfica laat weten dat het een gigantisch bod gekregen heeft voor goudhaantje Joao Felix. Volgens de Portugese topclub wil Atletico Madrid maar liefst 126 miljoen euro overschrijven voor een transfer.

  Joao Felix is nog maar 19 jaar oud, maar scoren en doelpunten aangeven doet hij als een topaanvaller. In zijn eerste seizoen op het hoogste niveau was hij meteen goed voor 15 doelpunten en 9 assists in 26 competitiewedstrijden. In de Europa League deed de Portugese international er 3 doelpunten bij (in één match).

   

  Atletico Madrid ziet in Joao Felix de geknipte opvolger van Antoine Griezmann - die aan Barcelona gelinkt wordt - en wil daarvoor diep in de buidel tasten. De Spaanse topclub is zelfs bereid om nagenoeg het hele transferbedrag van Griezmann over te maken aan Benfica. En dan spreken we over 126 miljoen euro.

   

  Zo klinkt het toch in een mededeling van Benfica aan de aandeelhouders. "De club denkt na over een bod van Atletico Madrid. Zij hadden 126 miljoen euro veil om Joao Felix over te nemen", klinkt het in Lissabon.

  Bijna zo duur als Eden Hazard

  Als Benfica op het Spaanse aanbod ingaat, wordt de transfer van Joao Felix een van de duurste ooit. Met 126 miljoen euro vaart de 19-jarige Portugees in het zog van Eden Hazard. De Rode Duivel ging begin deze maand voor 140 miljoen over de toonbank.

  De duurste transfers
    speler prijs van naar
  1. Neymar jr. (Bra) 222 miljoen euro Barcelona Paris SG
  2. Kylian Mbappé (Fra) 180 miljoen Monaco Paris SG
  3. Philippe Coutinho (Bra) 160 miljoen Liverpool Barcelona
  4. Ousmane Dembélé (Fra) 145 miljoen Dortmund Barcelona
  5. Eden Hazard 140 miljoen Chelsea Real Madrid
    Joao Felix (Por) 126 miljoen Benfica Atletico Madrid
  6. Paul Pogba (Fra) 105 miljoen Juventus Manchester United

  VIDEO: Hattrick Joao Felix in de Europa League

  U kunt Joao Felix kennen uit de kwartfinales van de Europa League. In de heenmatch tegen Frankfurt (4-2) is het goudhaantje van Benfica goed voor 3 doelpunten. Kijk hieronder naar zijn goals.