IJslander Gislason is de nieuwe hoofdcoach van SK Lommel

  Gislason is ex-speler van OHL.

  1B-club SK Lommel heeft de IJslander Stefan Gislason aangesteld als hoofdcoach. De 39-jarige Gislason neemt het roer over van Tom Van Imschoot, die vertrok naar Racing Genk om daar assistent van Felice Mazzu te worden.

  Voor Stefan Gislason is het een terugkeer naar België na een eerdere passage als speler bij OH Leuven (2012-2014). Verder speelde de jeugdspeler van Arsenal voor kleinere teams in IJsland, Noorwegen, Oostenrijk en Denemarken. Hij veroverde 26 caps bij de IJslandse nationale ploeg. In 2014 zette hij zijn spelerscarrière stop.   

   

  Als trainer was Gislason twee keer kort actief in de vaderlandse tweede klasse. Hij coachte in 2017 Haukar Hafnarfjördur en dit voorjaar Leiknir Reykjavik. Lommel plukt hem daar weg.   

   

  De Noord-Limburgers verzekerden het voorbije seizoen in de play-downs het behoud in 1B. In het tussenseizoen namen de Israëlische sportadvocaat Udi Shochatovitch en sportconsultant Rudi Vandeput de club over. Zij haalden oud-speler Ronny Van Geneugden binnen als nieuwe sportief directeur.

   

  Woensdag maakte de club ook bekend Philip Haagdoren en Davy Heymans terug naar Lommel te hebben gehaald. Heymans wordt assistent van Gislason, Haagdoren zal opereren als teammanager, linietrainer en adviseur.