Tourdebutant Philipsen: "Ploeg zal me zeker niet de nek afdraaien"

  Philipsen gaat naar de Tour.

  UAE Emirates kan in de Tour de France geen beroep doen op sprinter Fernando Gaviria en dat betekent goed nieuws voor Jasper Philipsen. De neoprof mag op zijn 21e al deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. "Als het echt te veel wordt, zal de ploeg me wel op tijd uit de Tour nemen", zegt hij aan Sporza.

  Het gaat snel voor Jasper Philipsen. Na een lijvig voorjaar staat nu ook de Tour de France plots op zijn programma. "Dit is ook voor mij absoluut een verrassing", reageert Philipsen bij onze redactie. "Ik weet nog maar sinds gisteren dat het officieel is."

   

  Philipsen koerst in zijn eerste profjaar bijzonder veel. "De Tour wordt een hele ervaring, waar ik weer mijn limieten kan verleggen. Als het echt te veel wordt, dan zal de ploeg me wel op tijd uit de Tour nemen. We zullen dan wel bekijken hoe het loopt. Ik kijk er gewoon enorm naar uit."

   

  Vreest Philipsen dan niet dat hij te snel opgebrand zal geraken? "Neen, daar heb ik geen schrik voor. Ik vertrouw de ploeg, waar ze mij goed zullen monitoren. Ze zullen me zeker niet de nek afdraaien. Daar zijn ze professioneel genoeg voor."

   

  Philipsen zal in de Tour de loods van Alexander Kristoff worden. "Normaal had Kristoff een tandem moeten vormen met Fernando Gaviria, maar ik zal nu in steun van Kristoff rijden. Ik zal hem bijstaan in de sprints."