• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Van Aert kent limieten zelf niet, wat Evenepoel doet is ongezien"

  Ruben Van Gucht en José De Cauwer tijdens onze Facebook Live.

  José De Cauwer was gisteren cocommentator tijdens het BK tijdrijden. Onze huisanalist was onder de indruk van winnaar Wout van Aert én nummer 3 Remco Evenepoel. In onze Facebook Live analyseerde hij de strijd tegen de klok. Lees hier de antwoorden op enkele vragen van onze surfers.

  Van wie was je het meest onder de indruk?

  Van Remco Evenepoel. Hij eindigt op 7 seconden van Yves Lampaert en op 39 seconden van Wout van Aert, toch 5 jaar ouder. Dan ziet het er heel goed uit. Wat Remco doet als 19-jarige is ongezien.

   

  Waar hij uitkomt, weet niemand. Maar wat hij doet, zo rijdt er niemand in het buitenland rond.

   

  Ik ben zelf terughoudend, want ik zou het heel jammer vinden mochten we hem over het paard tillen. Maar dit was toch een vlakke tijdrit, niet 100 procent zijn ding. En dan moet je het toch maar doen.

  VIDEO: Evenepoel: "Niet durven te dromen van podium"

  Wat stelt deze winst van Wout van Aert voor tegenover de wereldtoppers?

  Er is heel veel gewerkt aan de tijdrit van Van Aert en qua aerodynamica zal er niet veel verbetering inzitten.

   

  Maar dit BK is een standaard. Dat is al eens anders geweest. Dit Belgische podium mag je tegen alle andere podia zetten. Dat staat er wel, hoor.

   

  Of hij meemoet naar de Spelen volgend jaar? Waarom niet? Mathieu van der Poel zal er ook zijn. Ze kunnen elkaar daar in de eetzaal motiveren.

  Mathieu van der Poel zal er ook zijn in Tokio. Ze kunnen elkaar daar in de eetzaal motiveren.

  José De Cauwer

  VIDEO: Verslag BK tijdrijden in Middelkerke

  Wat kan Van Aert met deze benen in de Tour?

  Ik ben benieuwd. Op de eerste dag zijn de laatste 20 à 30 kilometer bij het binnenrijden van Brussel toch een beetje geaccidenteerd. Ik denk dat er echt gekoerst zal worden, ook al is het nog maar de eerste dag.

   

  Dan stel ik me voor dat die finale nog best pittig zal zijn. En dan is het nog maar de vraag of we een massasprint krijgen en of ploegmaat Dylan Groenewegen daar nog bij is. Er kan veel gebeuren op zo'n eerste dag.

   

  Ik denk dat hij deze vorm wel nog even kan doortrekken. Misschien zal de laatste week te zwaar zijn, maar dat is op zich geen drama. Hij is zo hoog gestegen op de ladder dat hij daar zijn eigen ding mag doen. En hij heeft ons ook al meer dan één keer verrast.

   

  Waar liggen de limieten van Wout? Hij weet het zelf niet, zijn trainers ook niet en wij zeker niet. 

  Waar liggen de limieten van Wout? Hij weet het zelf niet, zijn trainers ook niet en wij zeker niet. 

  José De Cauwer

  Overschat Victor Campenaerts zichzelf als tijdrijder?

  Dat is heel zwaar gesteld. Door zijn werelduurrecord is hij een stuk gestegen in de hiërarchie, maar in de tijdritten op de weg blijft alles hetzelfde. Victor heeft nog niet te veel tijdritten gewonnen. Ik denk dat dit BK de tijdrit te veel was. Hij heeft de lat heel hoog gelegd en dat eist zijn tol. 

  Victor Campenaerts

  Europees kampioen Victor Campenaerts ziet af op zijn tijdmachine.

  Zullen de benen van Toon Aerts al afgesneden zijn voor het crossseizoen?

  Dat Wout van Aert hem inhaalde, moet pijnlijk geweest zijn. Ik denk dat Toon Aerts vertrokken was met het idee: ik moet ervoor zorgen dat Wout mij zeker niet inhaalt. En Van Aert met het idee: wacht, jong. Dat is typisch sporters. Het is niet dat Wout iets tegen Toon heeft, maar dat moet een geweldig gevoel geven.

  Jasper Philipsen rijdt de Tour: is dat niet van het goeie te veel?

  Als er een limiet op staat, zo'n 10 à 12 ritten, is dat goed. Ik heb dat met Eric Vanderaerden ook gedaan, op 21-jarige leeftijd. En hij won de proloog. Het kan, maar hij mag niet over de limiet gaan. Zeker niet in die laatste week.

  Jasper Philipsen

  Sprint Jasper Philipsen (m) in de Tour mee voor de ritzege?

  Herbekijk de Facebook Live (in twee delen)