Evenepoel blijft bescheiden: "Ik denk dat ik het goed gedaan heb"

  Remco Evenepoel maakte indruk.

  Deceuninck-Quick Step leverde twee renners op het podium van het BK tijdrijden, maar Yves Lampaert en Remco Evenepoel waren niet opgewassen tegen Wout van Aert. "Ik was goed, maar Wout was uitmuntend", zei Lampaert. Evenepoel: "Dit is een heel goed vooruitzicht als ronderenner."

  Lampaert: "Ik sta tussen twee wereldkampioenen"

  "Als je 2e bent, is het ergens jammer dat je niet kunt winnen", reageerde Yves Lampaert. "Maar ik sta op het podium tussen twee wereldkampioenen. Ik ben wel tevreden over mijn prestatie."

   

  "Misschien kwam dit net iets te snel na de Ronde van Zwitserland. Ik was niet optimaal fris om een superprestatie neer te zetten. Ik was goed, maar Wout was uitmuntend."

   

  Zondag verdedigt Lampaert zijn titel op de weg. "Mijn vorm is er, maar dan heb ik het minder in handen dan vandaag. Zondag moet ik het koersverloop mee hebben. Maar ik kan ontspannen toeleven naar het BK."

  "Ik zal Wout en Yves moeilijk kunnen kloppen in een tijdrit"

  Remco Evenepoel is nog altijd maar 19, maar eindigde al 3e op zijn eerste BK tijdrijden bij de profs. "Ik ben best wel diep moeten gaan, want het was een lastige tijdrit", was de uitleg van het toptalent.

   

  "Ik had zeker niet durven te dromen van het podium, want ik was gekomen om ervaring op te doen en om te testen waar ik tegenover de echte tijdrijders sta. Ik denk dat ik het goed gedaan heb."

   

  "Ik vermoedde al dat Wout en Yves heel sterk zouden zijn. Die mannen staan nog een trapje hoger dan ik, of misschien zelfs 4 à 5 trappen."

   

  "Zeg nooit nooit, maar ik denk dat het moeilijk zal zijn om hen ooit te kloppen in een tijdrit, want ik ben toch veel lichter dan die mannen. Maar het is heel goed voor het vooruitzicht als ronderenner dat mijn tijdrit er staat."