• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Killer van Minnen is jongste speelster ooit op Wimbledon: "Hoop op duel met Serena"

  Cori Gauff

  Cori Gauff moest tussen de kwalificaties door nog een examen afleggen.

  De 15-jarige Cori Gauff wordt door kenners omschreven als een supertalent en in de kwalificaties van Wimbledon heeft de jonge Amerikaanse ook getoond dat dat niet onterecht is. Met onder meer een zege tegen Greet Minnen plaatste ze zich als jongste ooit voor de hoofdtabel in Londen en tussendoor legde ze ook nog even een examen af.

  Kenners weten het al langer: Cori Gauff is er eentje om in de gaten te houden. Op haar 13e speelde ze de finale van de US Open bij de junioren, vorig jaar won ze op haar 14e het juniorentoernooi van Roland Garros en dit jaar kreeg ze een wildcard voor de kwalificaties van Wimbledon. Ze bedankte de organisatie door zich meteen naar de hoofdtabel te meppen, ten koste van Greet Minnen.

   

  Gauff wordt zo de jongste kwalificatiespeelster ooit op Wimbledon en de eerste 15-jarige op de hoofdtabel sinds Laura Robson in 2009. "Dat wist ik niet, dat is mooi", lachte de jonge Amerikaanse.

   

  "Ik ben niet zo bezig met records. Meestal hoor ik het pas als ik er eentje gebroken heb en iemand me erop wijst. Ik ben vooral mijn ouders dankbaar, omdat ze me alle kansen geven", aldus Gauff, die aan de vooravond van haar wedstrijd tegen Greet Minnen nog een schoolexamen aflegde via afstandsonderwijs.

   

  Gauff droomt nu van een wedstrijd tegen haar idool Serena Williams (ze speelt in de eerste ronde tegen Venus, red). "Zij is de reden waarom ik tennis speel en waarom mijn vader ooit een racket voor me kocht. Ik ben natuurlijk al blij dat ik op de hoofdtabel sta, maar tegen Serena spelen, dat zou pas echt een droom zijn die uitkomt."