Barcelona: "Ja, Neymar wil terugkeren. Maar er is nog geen contact geweest"

  Keert Neymar terug naar zijn ex-club?

  Is er een hereniging tussen Neymar (27) en FC Barcelona in de maak? De vicevoorzitter van Barça bevestigt dat de Braziliaanse vedette op een terugkeer naar Catalonië aast, maar ontkent dat er al onderhandeld is. "Het dossier ligt niet op de tafel van het directiecomité."

  PSG realiseerde in 2017 een monstertransfer. Het plukte Neymar voor 222 miljoen
  euro weg bij FC Barcelona, maar na twee seizoenen lijkt de liefde tussen de
  Braziliaan en Parijs bekoeld.

   

  De duurste voetballer in de geschiedenis werd met PSG wel twee keer kampioen, maar de Europese ambities werden nooit gerealiseerd. In Parijs zouden ze ook niet weigerachtig staan tegenover een XXL-bod deze zomer.

   

  De voorbije weken werd al meermaals gesuggereerd dat Neymar naar zijn ex-club wil terugkeren en FC Barcelona wuift dat gerucht geenszins weg. "Wat ik lees en hoor lijkt te kloppen. Ja, Neymar wil terugkeren naar Barcelona", vertelde vicevoorzitter Jordi Cardoner vandaag op een persconferentie in Camp Nou.

   

  "Maar het klopt niet dat we momenteel bezig zijn met het aantrekken van Neymar. Er willen natuurlijk veel spelers naar onze club komen en we zien wel wat er gebeurt. Maar het klopt: het zou niet de eerste keer zijn dat een ex-speler terugkeert, denk maar aan Cesc Fabregas en Gerard Piqué."

   

  "Het directiecomité heeft dit onderwerp nog niet bestudeerd. Het is nog niet op tafel gelegd. Er is geen contact geweest met Neymar. Wij lichten op dit moment onze kern door en we bekijken dus met welke spelers we verder willen gaan."