Charleroi-speler Ilaimaharitra schenkt Madagaskar de volle buit

  De vreugde is groot bij Marco Ilaimaharitra.

  De vreugde is groot bij Marco Ilaimaharitra.

  Madagaskar heeft voor het eerst een wedstrijd kunnen winnen op de Afrika Cup, met dank aan Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra. In groep C is Algerije al zeker van een plaats in de volgende ronde.

  Madagaskar nam het in zijn tweede wedstrijd in groep B op tegen Burundi. De 0-0 bleef lange tijd op het bord, tot Marco Illaimaharitra in de 76e minuut scoorde met een vrije trap. Het doelpunt leverde Madagaskar meteen ook de volle buit op. Het eiland heeft met 4 op 6 na 2 duels alles in eigen handen met het oog op de volgende ronde.

   

  In groep C verloor Senegal met 0-1 van Algerije, dat ondanks de rentree van Mané bij de Senegalezen de gevaarlijkste ploeg was. Het enige doelpunt viel meteen na de rust, toen Feghouli Belaili bediende. Beide teams hadden nog kansen op een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer. Dankzij de zege is Algerije al zeker van een plek in de 1/8e finales.